Afbeelding

Scouts gezocht

Algemeen

RIDDERKERK - Scoutinggroep Florence Nightingale heeft nog plek voor meerdere scouts in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. 

De scouts vinden het leuk om dingen in groepsverband te doen en de activiteiten hebben vaak te maken met 'natuur' en 'beweging'.

Iedere week, op maandag van half zeven tot half negen, komen de scouts bij elkaar. Ze leren onder andere vuur maken en daarbij verantwoordelijk omgaan met een zakmes. Ze leren bouwwerken met palen in elkaar te zetten zoals een familieschommel, ze leren hoe een hike te lopen en spelen spellen. In het voorjaar  is er 'het weekend': alle groepen gaan gezamenlijk een weekendje naar een andere scoutinglocatie, om er bijvoorbeeld te barbecueën, spellen en een speurtocht te doen. In oktober bouwen de scouts aan een zendmast van 25 meter.

In juli vindt het zomerkamp plaats. De scouts verzinnen, kopen en koken zelf hun eten, zetten hun eigen tent op, hakken zelf hout voor het kampvuur, bouwen een tokkelbaan en ze worden gedropt. En er is nog veel meer.

Mail het bestuur voor het maken van een afspraak om eens een keertje bij de scouts te kijken bestuur@florence-nightingale.nl.

Advertenties uit de krant