Afbeelding

 Oostendamse lopers terug uit Nijmegen

Algemeen

Zilveren lopers Arie de Haan en Jaap van Beek zaten dit jaar 25 jaar aan het roer van Wandelsport Oostendam. Het was dus dubbel feest. De 100e Vierdaagse en 25 jaar Wandelsport Oostendam. Arie de Haan liep voor de 31e keer en Jaap van Beek tekende de 29e Vierdaagse aan. Zij volbrachten de Vierdaagse, in totaal kwamen van de 40 wandelaars er 37 over de eindstreep, drie niet omdat het medisch onverantwoord was verder te lopen.

In 1991, toen de speeltuinvereniging Oostendam haar 40-jarig bestaan vierde, begonnen wandelmeester Arie de Haan en chef d'équipe Jaap van Beek voor de eerste keer met 16 wandelaars aan werelds grootste wandelmars. De laatste jaren zijn er rond de 40 wandelaars, die meegaan om. De zware Vierdaagse liet ook haar sporen na bij Oostendam. De drie generaties Blank en Blonk uit Hendrik-Ido-Ambacht hebben het gehaald. Afgelopen vrijdag konden ze met zijn drieën het zo fel begeerde Vierdaagsekruisje ophalen. Jamie Blank en zijn opa Piet Blonk voor de eerste keer en de moeder van Jamie, Alice Blank-Blonk voor de vierde keer. Het was volgens het drietal een zeer zware Vierdaagse. 

Wilt u ook een keer Nijmegen bedwingen? Dat kan, neem contact op Jaap van Beek van wandelsport Oostendam, te bereiken onder 06-44968401.

Advertenties uit de krant