Afbeelding

KrantDessert 13-10-16: Workouts boven de trein

Algemeen

Streetlife:

Vergeet even Yuri, Epke, Frank, Bart en Jeffrey. Onze lokale helden hebben namen als Dennis, Eddy, Lars, Ruud of Rick. Mannen die vier á vijf keer in de week, na studie of werk, naar het calisthenics park gaan, om te trainen.

Relaxed

Streetworkout is de populaire en naar de locatie verwijzende naam voor calisthenics.
Krachttraining en acrobatiek uitgevoerd met het eigenlichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel is een krachtig en lenig lichaam opbouwen.
Gewoon buiten in een park, of op een schoolplein, zonder magnesium op de handen en al helemaal niet in een strakke turnbroek. Sommigen met oordopjes in, anderen met petje of capuchon op, maar allemaal doen ze hun workouts serieus en met zichtbaar plezier. De sfeer is relaxed en de groep ziet er uit als een community waar je je graag bij aansluit. Zelfs het invallen van de avond stopt deze sporters niet. Bij het schaarse licht van een lantaarnpaal trainen ze stug door.

Duizelingwekkend

Diamond push up, pull up, pip, lunge, pistol squat en crunch…… De namen zijn net zo duizelingwekkend als de oefeningen. Lukt het even niet dan is er altijd wel iemand die je stimuleert of aanwijzingen geeft om die ene oefening wel goed te doen.

Het park op de overkapping van het NS station in Barendrecht, is 24/7 vrij toegankelijk.

Advertenties uit de krant