Afbeelding

Ton Schipper (63)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Dat kan zijn als oud-voetballer van Bolnes, of de jongen die tien jaar lang de krant bezorgde in Bolnes, of later de zanger/toetsenman van Different Roads en de Seven Sisters, of de schrijver van de boeken de Bekentenis, Pa en Italië, ja ik wil.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Als ik door Ridderkerk wandel, wat ik dagelijks een uurtje doe, kom ik altijd wel één of meer bekenden tegen. Toen ik nog een eigen column had in het huisblad van mijn voormalige werkgever Humanitas, werd ik daar regelmatig door een onbekende op straat over aangesproken. Gelukkig was 99 procent van de reacties positief. Als er soms een kritische noot bij was, kon ik daar van leren.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben opgegroeid in een gezellig gezin met vier jongere zussen, Ria, Jose, Annet en Karin. Nu ben ik al 35 jaar gelukkig getrouwd met mijn droomvrouw Marion en trotse vader van Sten (31) en Roos (28). Sten woont sinds 2014 in Zwitserland, Roos heeft onlangs een huis gekocht in de Oranjewijk in Barendrecht.

Welk werk doe je?

Ik ben ooit begonnen als onderwijzer, later overgestapt naar de gezondheidszorg. Mijn baan was gevarieerd en zinvol. Mensen die hulpbehoevend of terminaal zijn, bijstaan, ondersteunen en een zinvolle dagbesteding geven. Toen wij kinderen kregen zijn Marion en ik ieder vijftig procent gaan werken, zodat wij nooit een crèche of oppas nodig hadden. Ik kan het iedereen aanraden. Een mooi gevarieerd leven als parttime huisman, waardoor je ook een beter contact met je kinderen krijgt. Nu ben ik al vier jaar met vervroegd pensioen, ik geniet er nog dagelijks van.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Afgelopen donderdag had ik bij onze bandrepetitie nog de slappe lach. Binnenkort gaan we naar een optreden van Daniel Arends, om hem kan ik ook uitbundig lachen.

Wanneer was je het gelukkigst?

Ik geniet van elke dag, maar één van de mooiste periodes van mijn leven was toen mijn kinderen klein waren en ik met Sten en Roos voor- en achterop de fiets door de natuur reed.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het overlijden van mijn ouders. Mijn moeder al op 52-jarige leeftijd. Verder heeft het me aardig mee gezeten in het leven.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn moeder Dini en mijn vrouw Marion. Twee unieke vrouwen die het talent bezitten/bezaten om met iedereen in goede harmonie om te gaan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil opa worden, nog enkele boeken uitbrengen en gezond oud worden, omringd door mijn familie en vrienden.

Welk talent zou je willen hebben?

Ik zou net als mijn vader en mijn zoon een vlotte prater willen zijn.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Ik ben tevreden met mijn leven. Ik zou nooit beroemd willen zijn en dagelijks in de picture staan. Ik zou nog wel een keer (net als dertig jaar geleden) met mijn band in Ahoy willen optreden voor een paar duizend man.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben een ochtendmens. Ik sta altijd vroeg op om zoveel mogelijk uit de dag te halen.

Wat zijn je hobby's?

Muziek maken, schrijven, voetballen, tuinieren, fietsen en fotograferen.

Wat zijn je angsten?

Nadat mijn moeder jong overleed, heb ik al mijn leven lang de angst om dat zelfde lot te treffen. Inmiddels ben ik al elf jaar ouder dan zij geworden is.

Wat vind je stom?

Ik vind niet snel iets stom. Ik probeer begrip op te brengen voor ieders standpunt of idee.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk alleen 's avonds tv. Ik kijk graag luchtige programma's, want van alle ellende en agressie op tv word ik niet vrolijk, dus kijk bijvoorbeeld naar Spoorloos, Binnenstebuiten of Studio Sport.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Ik hou van je xxx Marion.

Wat is je favoriete quote?

'Wees lief voor elkaar!' en 'Het beste dat wij hebben, is elkaar.'

Ook iemand opgeven kan via astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant