Gerben Mourik bespeelt op 21 januari het Van den Heuvel-orgel
Gerben Mourik bespeelt op 21 januari het Van den Heuvel-orgel

Improvisatie in Singelkerk

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 21 januari zal Gerben Mourik een improvisatieconcert verzorgen op het orgel van de Singelkerk te Ridderkerk.
Deze organist heeft een jarenlange band met de concerten in deze kerk; zo verzorgde hij o.a. het jubileumconcert ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het Van den Heuvel-orgel, een instrument wat sinds de bouw (1973) tot over de grenzen bekendheid kreeg. Gerben Mourik (1981, Hendrik-Ido- Ambacht) kreeg zijn opleiding onder andere bij Bram Beekman, Ben van Oosten en de Fransman Naji Hakim. Hij staat bekend als een veelzijdige improvisator, een specialisme wat hij bekroonde door het winnen van eerste prijzen tijdens improvisatieconcoursen te St. Albans, Haarlem & Zwolle. Hij zal deze avond improviseren op koraalthema's die het publiek vooraf aan mag leveren. Dit concert is het slot van een masterclass improvisatie die Gerben overdag in deze kerk zal geven. Hij zal een gevarieerd palet aan stijlen en vormen laten horen.
De toegang voor deze avond bedraagt € 5,--. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het concert begint om 20.00 uur.

Advertenties uit de krant