Afbeelding

Column Rico Hop: All You Need Is Love

Column

Er hoeft niet gek veel te gebeuren of Ridderkerk staat op zijn kop. Ik heb het over de liefdesperikelen rondom "Pietje Bell". Bij de kassa van een supermarkt zag meneer Bell een dame waar zijn hart zo snel van ging kloppen dat hij dolgraag haar boodschappen had betaald. Helaas zat Robert ten Brink niet achter de kassa en verdween ze uit het zicht. Maar niet uit zijn hoofd. Compleet in de wolken plaatste hij een oproep: "Wie o wie is toch deze beeldschone dame en wil ze met me uit eten?" Hierbij het vervolg:
De dame in kwestie was ook als een blok op Pietje gevallen toen ze in zijn felblauwe ogen keek. Ze gaan uit eten en ontdekken, tijdens het slurpen van oesters, dat ze hun liefde delen voor het sparen van teennagels.
Vier maanden later zeggen ze "ja" tegen elkaar op een hagelwit strand op de Caraïben.
Het jaar erop verhuizen ze naar Ghana om daar een ontwikkelingsproject op te richten voor kinderen die er – op welke manier dan ook – helemaal alleen voor staan.
Ze krijgen al snel hun eerste eigen kind. Een wonderkind blijkt, dat op latere leeftijd met zijn ingenieuze aircovrieskistijsmachine de wereld redt tegen het opwarmen van de aarde. Hun tweede kind, een pracht van een dochter, vindt een uiterst effectief medicijn uit tegen incontinentie en wint daarmee de Nobelprijs (ze wordt daarnaast ook nog Miss Universe 2039, maar dat terzijde). De derde, weer een zoon, is de Mozart van de 21e eeuw en componeert louter klassieke meesterwerken.
Een van de jongens die opgegroeid is in hun ontwikkelingsdorp is verliefd op de voetbal en blijkt een natuurtalent. Op zijn 18e maakt hij een spraakmakende transfer naar Feyenoord en meteen in zijn eerste seizoen maakt hij de club – na 35 jaar droog te hebben gestaan – in zijn eentje kampioen.
Op tachtigjarige leeftijd krijgen de bejaarde tortelduifjes een lintje uit handen van koningin Amalia, vanwege de talrijke baanbrekende projecten die ze in de loop der tijd met veel succes hebben opgezet.
Ja, zo zou het zijn gegaan.
Maar nee. Mevrouw "K" slaat het aanbod van Pietje Bell af. Omdat ze – zogenaamd – gelukkig getrouwd is. (Pffffft). Dus bovenstaand feest gaat niet door. Bedankt hè.

Advertenties uit de krant