RVVH naar finale

Algemeen

Met een 3-0 overwinning op Bolnes heeft RVVH zich woensdagavond geplaatst voor de finale van het Ridderkerk Toernooi.

Tegen het nieuwe jonge team van Bolnes kreeg RVVH al binnen twee minuten twee dotten van kansen, maar er werd niet zuiver afgewerkt. Daarna had Bolnes de defensie beter op orde en probeerde RVVH met combinatievoetbal de gaatjes te zoeken. Dat breien verzandde vaak in schoonheid. De enige treffer in de eerste helft kwam uit een actie van de snelle Shamir de Jesus. Hij veroverde in de 16e minuut de bal en stootte knap door. Ook in het tweede deel moest Bolnes het vooral houden op verdedigen. RVVH kwam er nog twee keer met succes doorheen. Djim Kammerman, weer terug van een beenbreuk, werd in de 54e minuut vrij voor de keeper gezet en maakte geen fout. Acht minuten later mocht ook Nedley Fortes oog in oog met de doelman zoeken naar het gaatje. In de resterende tijd verzuimde RVVH om de score uit te bouwen. Bolnes kwam nog tot enkele tegenstoten, maar bij die kansjes werd te gehaast en slordig geschoten.

Komende zaterdag speelt RVVH de finale tegen Rijsoord. Om 14.30 uur is de aftrap op het Rijsoordse sportpark. Om 12.00 uur beginnen Bolnes en Slikkerveer de wedstrijd om de derde en vierde plaats.