Remco van Mil presenteert zijn werk in het wijkcentrum van Slikkerveer
Remco van Mil presenteert zijn werk in het wijkcentrum van Slikkerveer Foto: Johan Kruithof

Expositiedebuut in WVC Slikkerveer

Algemeen

Remco van Mil, bij velen bekender als 'Billy', exposeert de komende maanden in WVC Slikkerveer. Hij toont er zijn aan muziek- en film ontleende schilderstukken en lampen, die hij naar eigen ontwerp maakt. De opening van de expositie wordt komende zaterdag gevierd van 14.00 tot 17.00 uur.

Het is de allereerste keer dat Van Mil exposeert. De 39-jarige Ridderkerker, die meubelmaker van beroep is, begon ruim twee jaar geleden met schilderen. Bij de tentoonstelling is te zien hoe hij op klein formaat begon en nu zijn afbeeldingen op grote stukken hout maakt. Hij maakt nu sjablonen met aan elkaar geplakte stukken A3-papier. Elke tekening heeft hij zo vier of vijf keer om stukken uit te kunnen snijden, waarna hij met spuitbussen de gewenste kleuren in de open vakken aanbrengt. "Bewerkelijk, maar heel leuk om te doen" aldus Remco. Bij de acteurs en popsterren die hij afbeeldt zet hij graag een quote uit een film of hit. Op dezelfde manier geeft hij soms een schilderij een politiek statement, maar dan wel met een knipoog.
In totaal zijn er twintig van zijn graffiti-achtige werken te zien. Daarnaast is een tiental van zijn handgemaakte lampen te zien. Door te spelen met onder meer black light hebben deze lampen een bijzonder effect.
Het werk van 'Billy' blijft zeker drie maanden te zien in het wijkcentrum aan de Reijerweg 62 in Slikkerveer.

Advertenties uit de krant