Gertjan Velthuizen met zijn tekenblok in het veld
Gertjan Velthuizen met zijn tekenblok in het veld

Workshop natuurtekenen met Gertjan Velthuizen in Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Net als vorige jaren zal “Waalbostekenaar” Gertjan Velthuizen ook dit jaar weer een aantal maal de workshop natuurtekenen geven. Of “werkwinkel” zoals hij het zelf noemt.

Inmiddels heeft Gertjan al bijna 100 mensen enthousiast kunnen maken om te gaan tekenen tijdens zijn workshops in De IJsvogel. Een flink aantal van hen komt ook graag weer terug.
Het doel van de workshop is om, door tekenen, de natuur te ontdekken of vast te leggen. “Tekenen maakt dat je langer naar een object kijkt en het goed in je op neemt. Door langer te kijken zie je steeds meer in tegenstelling tot de foto die je snel maakt en dan weer door loopt” zegt Velthuizen. De workshop laat ook ontdekken dat tekenen erg leuk is en voor nagenoeg iedereen mogelijk is.

Ervaring niet nodig
Op 25 mei en 22 juni zijn er workshops die binnen beginnen bij bezoekerscentrum De IJsvogel, waarna men buiten verder gaat. Het tekenen bij deze workshop doet men bij voorkeur staand. Mocht dat lastig zijn kan het op een meegebracht krukje of rollator. Kennis van de natuur of teken-ervaring is voor deelname niet nodig.
Beide workshops beginnen om 9.30 uur. Deelname kost € 10. Hiervoor krijgt men een tekenpen, tekenboekje en een kop koffie of thee tijdens de pauze. Aanmelden voor één van deze dagen kan via: info@ info@bezoekerscentrumwaalbos.

Advertenties uit de krant