Afbeelding
Foto:

Sem Tompouces van Oranje

Column Column

Oranje tompouces, oranje kleding en heel veel Nederlandse vlaggen. Dat kan twee dingen betekenen. Het Nederlandse elftal speelt een toernooi, of het is Koningsdag. Dat tweede was afgelopen zaterdag het geval.  

Ik weet nog dat ik vorig jaar rond deze tijd ook over Koningsdag schreef. Vooral omdat ik me nog kan herinneren dat ik zowel dit jaar als vorig jaar voor mijn column heb opgezocht op welke manieren ik tompouce in het meervoud kan schrijven. Ik hou wel van wat lekkers te eten, maar ik heb geen tompouces in het meervoud gegeten. Eentje had ik genoeg aan. Hoe dan ook, wat heb ik verder nog gedaan die dag? Ik ben eventjes naar Ridderhof geweest met een paar vrienden, om drinken en, alweer, eten te halen. Het houdt bij mij ook nooit op. Verder heb ik daar niet zoveel gedaan. Er waren veel mensen met een kleedje. Dat was ook goed te merken, want het was behoorlijk druk. Zowat heel Ridderkerk was daar. Eigenlijk wel grappig om te zien dat door de verjaardag van één man het hele land vrolijk is en naar buiten gaat.  

Ook dit jaar was er weer de Koningsdagtrekking. Een van de winnende loten was dit jaar verkocht in Ridderkerk. Allereerst gefeliciteerd aan de winnaar! Zo’n moment is een typisch moment voor loterijen om veel loten te verkopen. “Wie weet ben ik wel de volgende winnaar”, spookt er misschien door veel mensen hun hoofd. Maar tegelijkertijd zullen mensen na gaan denken over het zogenoemde ‘vlindereffect’, wat betekent dat elke actie invloed heeft op andere acties. “Wat nou als ik iets eerder of later mijn lot had gekocht?” Tja, we zullen het nooit weten. Het duurt nog even voordat ik 18 jaar word, dus ik hoef daar voorlopig nog niet over na te denken. Dat kan ik anderen overigens ook aanraden. Dan valt er meteen wat druk van je schouders. 

Advertenties uit de krant