Afbeelding
Foto:

"Geen vervelende mensen"

Een titel die ongeloof of nieuwsgierigheid kan opwekken. Onlangs is het boek 'Vervelende mensen bestaan niet' op de markt verschenen. Het is een handboek voor een leven zonder ruzie en irritatie. Het boek is anoniem uitgegeven. De in Ridderkerk wonende auteur vindt verspreiding belangrijker dan naamsbekendheid.
"Hoewel je geneigd bent te denken dat er toch écht wel wat vervelende mensen in je omgeving rondlopen, zul je daar na het lezen van dit boek ongetwijfeld anders tegenaan kijken. Je dacht misschien dat het om de lieve vrede maar het beste is om vervelende mensen in je leven te ontlopen, maar als je het centrale idee uit het boek doorkrijgt, ga je pas ontdekken wat échte vrede is. Dan wil je helemaal niemand meer ontlopen" onderstreept de schrijfster.
Volgens haar helpt het boek om anders over zichzelf en andere mensen na te denken: "Het laat zien hoe de oplossing voor een ruzie altijd bij jou ligt en dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het verloop van je relaties met anderen. Je leert mensen en hun gedrag los te zien en te kijken naar de oorzaak van vervelend gedrag. Daardoor word je milder en verdwijnen irritaties. Je gaat die verandering naar de buitenwereld toe uitstralen en je zult merken dat een leven zonder ruzie en irritatie dan veel makkelijker op je pad komt. Het boek beschrijft geen utopie. Met deze nieuwe, liefdevolle kijk op jezelf en je omgeving zul je merken dat je leven 180 graden kan veranderen."
Het boek is eenvoudig geschreven en geschikt voor alle mensen die in staat zijn over zichzelf en anderen na te denken. Het is een klein handboekje dat vol staat met praktische oefeningen. Het is niet aan een religie gebonden.
Vervelende mensen bestaan niet – handboek voor een leven zonder ruzie en irritatie (106 blz) is voor € 13,50 te koop bij boekhandel De Ridderhof of te bestellen via: www.vervelendemensenbestaanniet.nl. Wie weinig te besteden hebt, kan een pdf van de tekst al voor 1 euro downloaden via: www.vervelendemensenbestaanniet.nl.