Onder de beste vissers van maandag (links) en dinsdag
Onder de beste vissers van maandag (links) en dinsdag Foto:

Bekers voor de beste jeugdvissers

Maandagmiddag gooiden ruim dertig kinderen hun dobbertjes uit voor de eerste jeugdviswedstrijd van de Stichting Evenementen Ridderkerk van deze zomervakantie. Er werd door de meesten goed gevangen uit de plas van Donkersloot.
Op de 31 scorekaartjes die werden ingeleverd stond voor 27 kinderen een vangstresultaat. De hoogste score had Jaimy Bakker, die met het vangen van 15 vissen uitkwam op een totaal van 166 centimeter. Hij mocht de beker voor de eerste prijs in ontvangst nemen en daarna als eerste iets uitzoeken van de prijzentafel. Samuel Meijer eindigde met 93 centimeter (acht vissen) als tweede. De derde beker was voor Joyce Bakker, die 90 centimeter (zeven vissen) liet noteren. Alle kinderen die een of meerdere vissen hadden verschalkt mochten een prijsje uitzoeken. Alles opgeteld werden er deze middag 72 vissen gevangen.
Voor de tweede vismiddag zaten dinsdag 27 jongens en meisjes aan de waterkant bij de Rijnsingel. Meestal is dit water de topper van de visweek, maar er lieten zich nu minder vissen zien. Jeske Velthuizen kon zich na anderhalf uur vissen laten kronen tot winnares. Zij bracht met acht vissen 72 centimeter op de meetlat. Het zilver was voor Thijn Visser, die zes vissen naar de kant bracht voor 69 centimeter. Marc Visser won de derde prijs met 55 centimer, waarvoor hij vijf vissen aan de haak sloeg. De vrijwilligers van hengelsportvereniging De Waal en andere helpers van de SER-werkgroep noteerden deze middag 48 gevangen vissen. De derde vismiddag was gisteren bij de Rembrandtweg en vandaag besluit de visweek bij de Paltrokmolen in Drievliet.