Afbeelding

Cursus Verlies en dan verder voor ex-mantelzorgers

donderdag 17 mei 2018 10:00

RIDDERKERK - Donderdagavond 17 mei start Karaat Mantelzorg met een acht-wekelijkse cursus Verlies & dan verder voor ex-mantelzorgers. Mantelzorgers die degene aan wie zij zorg verleende hebben verloren en behoefte hebben aan ondersteuning of gesprekken kunnen deelnemen aan deze cursus. Het kan erg helpen als mantelzorgers met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt in aanraking komen. 

Dat verlies kan nog maar een paar maanden terug zijn geweest, maar kan ook al wat langer geleden zijn. In de cursus krijgt men zicht op zijn eigen rouwproces en handreikingen hoe nu verder te gaan. In de groep komen onderwerpen aan bod zoals: rouwprocessen, valkuilen en overlevingsstrategieën, evenwicht hervinden, hulp vragen en sociaal netwerk.

Vanzelfsprekend is er ook ruimschoots gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, vragen te bespreken, elkaar beter te leren kennen en samen te zoeken naar oplossingen. Men verbindt zich aan alle bijeenkomsten. Aan het eind van de cursus heeft men nieuwe inzichten en vaardigheden ontdekt, voor het omgaan met het verlies in het leven. De lessen worden verzorgd door Stéphanie Beijnes, coach Rouw & Verlies. http://www.verliesenverder.nl/

Data: 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni, 28 juni, 5 juli.

Tijd cursus: 10.00 uur tot 12.00 uur

Locatie: Karaat Mantelzorg, Schoutstraat 5 te Ridderkerk

    

Aanmelden en kosten

Via info@karaatmantelzorg.nl, 0180-763717 of aan de receptie van Karaat Mantelzorg, Schoutstraat 5 te Ridderkerk. Eigen bijdrage: 25,00 euro voor acht lessen, inclusief boek. Na aanmelding nemen wordt er contact opgenomen. Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met Mineke Boon Senior Mantelzorgconsulent via 0180-763717.

Overige informatie

Maximaal tien tot twaalf deelnemers.