Afbeelding

Natuurwerkdag op 21 juli in het Waalbos

zaterdag 21 juli 2018 10:00

RIDDERKERK - Zaterdag 21 juli is er weer een natuurwerkdag van Stichting Natuurbeheer Waalbos in het Waalbos. Vorige keer hebben ze met name distels gestoken en distels gemaaid met de zeis. Ook is er wilgenopschot verwijderd.
Dit keer zullen ze met een maaimachine maaien rondom de nieuw aangeplante fruitbomen en het gras op een hoop harken. Ook jacobskruiskruid uittrekken in de stukken waar veel loopt. Jacobskruiskruid is in gedroogde vorm giftig voor vee. Vers jacobskruiskruid wordt niet gegeten omdat het bitter is maar gemaaid verdwijnt de bitter smaak en eten koeien, paarden en schapen dit kruid op. De giftstoffen hopen zich op in de lever en na een poosje (als zich veel gifstof heeft opgehoopt in de lever) gaan de beesten dood. Een nuttig karweitje dus.

Bij voldoende animo zullen ze ook onderhoud plegen aan de wilgenhut en wilgenopschot verwijderen.

de start is om 9 uur op het parkeerterrein aan de Waalweg (naast Waalweg 3, achter het parkeerterrein van Ross Lovell) en er wordt tot ongeveer 13 uur gewerkt met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. Ze eindigen met een broodje en soep. Wel graag even aanmelden in verband met aantal broodjes. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl.

Plantenexcursie door het Waalbos op 22 juli
Zondag 22 juli is er een plantenexcursie door het Waalbos. Er wordt met name gekeken naar voorkomende planten maar ook naar andere soorten. Vorig jaar was het heel bloemrijk omdat er veel ingezaaid was. Ook dit jaar komen nog een aantal aparte soorten voor zoals kroonkruid, kaardebol en bosandoorn. Alhoewel veel al uitgebloeid is, is er nog voldoende te zien.

De wandeling start om 10 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, ingang naast Waalweg 3. Deelname is gratis, donatie welkom (zie website). Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl.