Afbeelding

Natuurwandeling door het Waalbos

dinsdag 27 augustus 2019 19:00

RIDDERKERK - Dinsdagavond 27 augustus houdt Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. Ze wandelen tot het donker wordt, dat is om ongeveer 21.15 uur. In deze tijd van het jaar zijn de planten grotendeels uitgebloeid. Wel zijn er veel zaden en vruchten te zien. Vogels met jongen zitten in de struiken en eten van de bessen. De vogeltrek komt al een beetje op gang. Met goed weer zijn er 's avonds ook nog libellen te zien. Ook vleermuizen vliegen nog rond. In het Waalbos zijn dit in ieder geval de gewone vleermuis, de ruige dwergvleermuis en de rosse vleermuis. De laatste tijd zien ze ook af en toe weer een ransuil langsvliegen in het donker.

Zaterdag 31 augustus (van 9.00-14.00 uur) is er weer een natuurwerkdag in het Waalbos. Ze gaan dan de bijen- en vlinderidylle maaien en hooien en wilgenopschot verwijderen. Ze kunnen alle hulp gebruiken. Ook hiervoor kan men zich aanmelden via de website. Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. Op 20 september is de laatste avondwandeling van dit jaar.

De wandeling start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3. Deelname is gratis, donaties zijn welkom. Rond 21.30 uur zijn we weer terug. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl