<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
  • Alles

Roofvogels spotten op natuureiland Tiengemeten

zaterdag 21 september 9:15 uur

RIDDERKERK - "Wist je dat op natuureiland Tiengemeten maar liefst twintig verschillende roofvogels rond vliegen?" De vogelkenner van Natuurmonumenten weet waar ze het liefste vertoeven en vertelt er graag over. Is men gefascineerd door deze gevleugelde jagers, ga dan op pad met de vogelkenner over het eiland. Op zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober houdt Natuurmonumenten op Tiengemeten de excursie 'roofvogels spotten'. Men leert alles over de roofvogels die op Tiengemeten bivakkeren en met een kijkje door de telescoopkijker, kan men ze bovendien extra goed bestuderen. 

Tijdens de wandeling over natuureiland Tiengemeten ziet men altijd wel roofvogels. Zo zit de slechtvalk graag op de uitkijk op het dak van het schafthuisje in de Weelde. Als men een kijkje neemt door de telescoopkijker van de vogelkenner van Natuurmonumenten, dan lijkt het net alsof men de vogel aan kan raken. Ook de torenvalk laat zich prima bekijken als hij aan het bidden is boven de akkertjes van de Oude Polder. Op het eiland leven ook veel paartjes bruine kiekendieven en buizerds.

Aanmelden

De wandeltocht start om 9.15 uur bij het Bezoekerscentrum op Tiengemeten en duurt tot 12.00 uur. Trek stevige wandelschoenen aan en trek warme kleding aan. Men kan ook een verrekijker meenemen. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen vijf euro voor deze excursie, niet-leden negen euro en kinderen respectievelijk vier en zeven euro. Kinderen van OERRR betalen vier euro.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>