Afbeelding
Foto:

Concert in de Levensbron

zaterdag 14 mei 2022 20:00

RIDDERKERK - ROV Psallite Deo geeft op 14 mei een concert in de Levensbron o.l.v. Arjen Uitbeijerse. Tijdens dit concert worden onder andere de Coronation Anthems van G.F. Händel uitgevoerd. 

Deze Coronation Anthems werden traditiegetrouw gezongen bij de zalving van de Britse koning en voor het eerst uitgevoerd tijdens de kroning van koning George II in 1727. Daarnaast klinken er ook werken van Purcell en Vivaldi. Het Ars Musica Orkest zorgt voor de begeleiding en zijn ook samen met organist Gerben Budding te horen in een orgelconcert van Händel.

Een avond vol met muzikale hoogtepunten uit de 18e eeuw.

Het concert begint om 20 uur. Kijk voor meer informatie en voor het bestellen van toegangskaarten op www.psallitedeo.nl. Ook bij koorleden zijn de kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar à 18 euro. Aan de kerk 20 euro.