Volkstuinen voor Bolnes

Regionaal

Op vrijdag 20 september wordt een nieuw volkstuincomplex aan de De la Reijstraat in Bolnes in gebruik genomen. Dit stuk grond tussen de woningen aan de De la Reijstraat krijgt hiermee een waardevolle invulling.

Het initiatief voor de volkstuinen komt van de verschillende maatschappelijke partners in de wijk: Sport en Welzijn, Pameijer, Wijkideeteam Bolnes, Buurtpreventie Bolnes, Gemeente en Woonvisie.De volkstuintjes zullen benut worden voor een educatief en creatief project voor leerlingen uit de groepen 6 en 7 van de basisscholen De Fontein en De Bosweide. De scholen brengen hun leerlingen op deze manier wat waardevols bij over het milieu en duurzaamheid. De kinderen gaan ontdekken waar onze groenten vandaan komen. De moestuinbakken van het complex worden gevuld en gebruikt door cliënten van Stichting Pameijer. Kunstenares Sharon van Wijngaarden bedacht voor de volkstuinen een eigen identiteit met een mooi ontwerpplan, waarin zij het karakter en het rijke scheepsbouwverleden van de wijk Bolnes laat terugkomen.

Beheerder gezocht

Het projectteam zoekt nog een beheerder voor de volkstuinen. De beheerder krijgt zelf ook de beschikking over een tuintje. Mogelijk blijven er nog volkstuintjes over voor gebruik door derden. Hoeveel is nog niet te zeggen. Geinteresseerde buurtbewoners kunnen zich melden bij Woonvisie. De feestelijke opening van het volkstuincomplex vindt vrijdagmiddag om 14:00 uur plaats. Op zaterdag 21 september wordt er, in het kader van nationale burendag, een open dag gehouden.

Advertenties uit de krant