Afbeelding

Voorbereid op Kinderboekenweek

Sport

RIDDERKERK - Ruim 80 leerkrachten en medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn goed voorbereid op de komende Kinderboekenweek. Lezen Oké! organiseerde voor het vierde achtereenvolgende jaar een speciale avond met presentaties en workshops.

De avond werd geopend door Daniel Albring van kinderboekwinkel De Kleine Kapitein, die in een half uurtje veel over de bekroonde boeken vertelde en ze tevens van een aanschafadvies voorzag. Na deze inleiding startte iedereen met een van zijn vooraf gekozen workshops. Houten vissen maken bij Dini Bongers van Dini's Poppenrijk was erg populair, evenals de creatieve workshop die door Pukkies Place werd verzorgd.

Maar ook de workshop van de bibliotheek met het digitale verhaal trok veel leerkrachten. Leerkrachten gingen aan de slag met een boek om tot een digitale versie van dat boek te komen. Eveneens druk bezocht was de workshop van Marit van der Veer, die veel kon vertellen over Meervoudige Intelligenties in combinatie met de Kinderboekenweek. De leerkrachten van de groepen 7 en 8 kregen kregen alvast al een voorproefje van de workshop, zoals die in de groepen 7 en 8 zal worden uitgevoerd door jeugdtheater Hofplein ter voor bereiding voor hun bezoek aan de musical 'De Zevensprong' en de pedagogisch medewerkers werden door Roos Toussaint alvast geïnspireerd voor haar Dansvoorstelling 'Hallo Flaminga'. Bij Bram Aerns (Station to Station) ging met op de laptop een digitale uitdaging aan. In de pauze kon men genieten van een hapje en een drankje, werden ideeën rond de Kinderboekenweek uitgewisseld en kon men ook nog een rondje shoppen bij de stand van De Kleine Kapitein.

Aan het eind van deze succesvolle avond kregen alle deelnemers een certificaat en kregen alle aanwezige scholen en instellingen van Lezen Oké een goed gevulde tas mee om er wederom een geslaagde Kinderboekenweek van te maken.

Advertenties uit de krant