Afbeelding

Jonge blik op preventie in Bolnes

Regionaal

RIDDERKERK - Leerlingen van beide basisscholen in Bolnes konden vorige week op pad met vrijwilligers van de Buurtpreventie Bolnes. Met daarbij ook een politieagent(e) en wijkbeheerders van de gemeente werden beurtelings rondes in de wijk gemaakt met steeds kleine groepjes leerlingen.

Zij waren gewapend met fototoestellen en notitieblokken om vast te leggen wat er mis is in de buurten die ze bezochten. Er werd driftig genoteerd bij het aantreffen van veel zwerfvuil en buiten de containers neergegooid afval. Daarnaast werden enkele verkeersborden gesignaleerd die voor de weggebruiker nauwelijks zichtbaar zijn door de gebladerde takken die ervoor gegroeid zijn.

Door de jonge inspecteurs is ook een ‘gevaarlijk’ verkeersbord doorgegeven. Dit tijdelijk bij een uitrit geplaatst bord kan door de uitsteeksels kinderen verwonden en mensen die minder goed zien ten val brengen. De vrijwilligers van de Buurtpreventie Bolnes waren met deze enthousiaste groepen op stap in het kader van de jaarlijkse “Daadwerkelijk in de buurtdag”.

Advertenties uit de krant