Afbeelding

G-korfbal bij KCR

Sport

RIDDERKERK - Na een aantal proeftrainingen aan het einde van vorig seizoen is sinds 3 september het G-korfballen voor verstandelijk beperkten bij KCR officieel van start gegaan. Op de eerste proeftraining waren vier deelnemers aanwezig, maar inmiddels wordt iedere dinsdagavond enthousiast getraind door ongeveer twaalf G-korfballers.

Tijdens de trainingen wordt een vast patroon gevolgd. Iedere training begint met een warming-up, gevolgd door rekken en strekken. Na de warming-up worden de basistechnieken zoals gooien, vangen en schieten geoefend. Tot slot wordt door een deel van de groep wekelijks getraind op het spelen van korfbalwedstrijden, want als er voldoende deelnemers zijn die het korfballen onder de knie hebben zal KCR oefenwedstrijden organiseren tegen andere G-korfbalteams. Hoewel nog een lange weg te gaan is, is het uiteindelijke doel om wedstrijden in competitieverband te gaan spelen met het KCR G-korfbalteam.

Op de jaarlijkse sponsoravond van KCR is bekend gemaakt dat administratiekantoor Sierat het G-korfbalteam zal gaan sponsoren. Binnenkort is dus ook de nieuwe groep leden van de vereniging te bewonderen in het clubtenue.

Met het G-korfbal laat KCR zien dat het een maatschappelijk betrokken korfbalvereniging is, waar iedereen welkom is. Kom je in aanmerking voor G-korfbal of ken je iemand die het leuk lijkt te korfballen, neem dan contact op met Lisanne Heijboer (lisanneheijboer@hotmail.com). Of kom eens kijken bij een training. De trainingen worden tijdens de zaalperiode gehouden op dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur in sporthal de Orion.

Advertenties uit de krant