Afbeelding

Gijs Zwaan blijft bij Rijsoord

Sport

RIDDERKERK - Eersteklasser Rijsoord kijkt met tevredenheid terug op de eerste competitiehelft. De rentree op dit niveau resulteerde in een voorlopige vierde plaats in de competitie voor de Kraaien. Trainer Gijs Zwaan kijkt tevreden terug op de eerste competitiehelft. "We hebben een ploeg dat zich makkelijk heeft aangepast aan de eerste klasse," stelt de oud-trainer van onder andere DOTO en Deltasport.

Door Michael de Vogel

Gijs Zwaan is blij met de vierde plaats van dit moment. "In de tweede klasse hadden we al een goede ploeg met kwaliteit en jong talent," weet de oefenmeester. "De jonge talenten passen zich nu eenmaal goed aan op dit niveau. Per week worden er stapjes gemaakt en dat is goed voor de ploeg. Daarnaast zorgen de routiniers als Van Gool en Barragan voor de juiste balans. De mis van routine, jong talent en kwaliteit zorgt voor deze huidige klassering."
Rijsoord hoopt deze lijn vast te houden. "Na de winterstop blijft het doel een plek in het linkerrijtje," zegt Zwaan. "We moeten proberen op deze positieve manier te blijven voetballen. Het spel is bij vlagen goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Na de laatste speeldag staan we waar we horen te staan."
Ondanks alle positieve ontwikkelingen was er nog niets duidelijk over de toekomst van Zwaan bij Rijsoord. Maar afgelopen weekend werd bekend dat de oefenmeester en club het contract met twee jaar hebben verlengd. "We hadden al met elkaar gesproken en we wisten van elkaar hoe we erin stonden. Uiteindelijk ligt de beslissing bij de club. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is."

Advertenties uit de krant