Zwemfestijn voor peuters

Nieuws

RIDDERKERK - Op dinsdag 20 mei en donderdag 22 mei organiseren de leidsters van Peuter Enzo en zwembad De Fakkel een Peuterzwemfestijn. Alle Ridderkerkse peuters en ouders kunnen vrijblijvend een ochtend meedoen met spelletjes of proeflesjes in het recreatiebad.

Daarnaast vraagt de organisatie tijdens dit zwemfestijn aandacht voor Silvin. Bij deze driejarige peuter is het Smith-Magenis syndroom (SMs) vastgesteld. Een zeldzame aandoening met een combinatie van herkenbare kenmerken zoals ontwikkelingsachterstand, slaapproblemen en gedragsproblemen in combinatie met typische uiterlijke en lichamelijke kenmerken. Vanwege onder andere de vertraagde spraak- en taalontwikkeling, communiceert Silvin met gebarentaal. Het syndroom is zeldzaam en komt jaarlijks bij ongeveer 1 op de 25.000 pasgeboren kinderen voor. Zijn ouders willen graag zijn ontwikkeling stimuleren middels Dolfijntherapie. Aangezien deze intensieve vorm van therapie zeer kostbaar is, zijn zij op zoek naar sponsoren/donateurs om Silvin te helpen. De organisatie van het

Peuterzwemfestijn heeft daarom besloten om € 1,00 van elk volgend familielid (€ 3,80 entree) te doneren. Daarnaast kunnen bezoekers zelf ook een bedrag doneren in de collectebus. Alle foto’s van het Peuterzwemfestijn zullen na afloop geplaatst worden op de Facebook-pagina van Sport en Welzijn. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de leidsters van Peuter Enzo of kijken op: www.de-fakkel.nl.

Advertenties uit de krant