Beladen topper voor Saturnus’72 heren

Sport

RIDDERKERK - Op 4 mei werd deze wedstrijd, vlak voor deze datum, door het handbal verbond van het programma gehaald. Dit had te maken met een organisatorische fout. Zonder overleg werd deze wedstrijd verzet naar zondag 15 juni.

Voor de trainer en enkele spelers een lastige dag omdat men dan te gast is bij de vrouwen interland Nederland-Turkije in het Rotterdamse Topsportcentrum. Beide wedstrijden moeten om 14 uur beginnen.

Vervolgens heeft Saturnus’72 er alles aan gedaan om in overleg te treden met de tegenstander en een andere datum voor deze wedstrijd te vinden. Het enige resultaat was de mogelijkheid om deze thuiswedstrijd enkele dagen eerder bij de tegenstander te spelen. Saturnus ziet dit als competitievervalsing omdat het een belangrijke wedstrijd is voor de twee aan de leiding gaande teams - D.I.O.S. heeft een beter doelsaldo en heeft aan een gelijkspel genoeg - en wil daarom vast houden aan het thuisvoordeel.

Saturnus’72 zal het zondag daarom moeten doen zonder trainer Hans van der Wiel en enkele spelers. ,,Jammer, maar het is niet anders”, was het commentaar van Van der Wiel. Toch zullen de spelers alles geven om er toch een wedstrijd van te maken.

Advertenties uit de krant