Afbeelding

Dansshow Dance Party groot succes

Sport

REGIO – Afgelopen weekend hield Dansschool IJsselmonde haar spetterende dansshow ‘Dance Party’ in het nog altijd nieuwe Islemunda Theater, achter winkelcentrum Keizerswaard, in Rotterdam-IJsselmonde. Docente Renate kijkt terug op een groot succes ondanks dat de kids enorm zenuwachtig waren. ,,Zonder een generale repetitie hebben we een prachtige show neer kunnen zetten,” zei zij ook achteraf.

Dansschool IJsselmonde bestaat sinds april 2013 en heeft nu al voor het tweede achtereenvolgende jaar een grote eindejaarsvoorstelling verzorgd waarin alle facetten van de Dansschool zelf aan bod kwamen. Van kleine

danseressen - categorie kleuterdans - tot de grotere danseressen - oftewel de zogeheten selectiedansers. Hiervoor gaven de dansgroepen twee dansshows onder de naam van Sportschool IJsselmonde. ,,We hebben wekenlang geoefend en nieuwe pasjes geleerd en dat heeft geresulteerd in deze mooie show,” zegt docente Renate. ,,De een doet hiphop, de ander doet weer kleuterdans. Dat alles bij elkaar hebben we in een show gegoten met het thema Dance Party.”
Bij Dansschool IJsselmonde kun je terecht voor kleuterdans, breakdance,streetdance, hiphop en ballet. ,,Onze dansschool biedt ook voor ieder wat wils. Iedereen is van harte welkom bij ons,” beaamt de danslerares.

Show

Vorig jaar was er al de show ‘Back to the Future’, maar ditmaal was gekozen voor ‘Dance Party’. ,,De show moest een écht feestje zijn. We wilden alle facetten van onze dansers laten zien en er een spektakel van maken. Dat is goed gelukt,” zegt Renate trots. ,,En dan nog wel zonder generale repetitie. Iedereen had last van een gezonde spanning, maar het is goed gegaan. Ik ben trots op iedereen. We hebben allemaal onze kwaliteiten kunnen laten
zien.”
Afgelopen zaterdag waren de shows. Er waren er maar liefst vier die bezocht werden door ouders, familieleden, kennissen en vrienden van de kids. ,,Daarom doet ook iedereen extra zijn best want ze wilden laten zien
wat ze kunnen. De familie kon dan ook trots zijn.” Renate kijkt nu weer vooruit. ,,Het is nu bijna vakantie, maar daarna gaan we lekker door met het leren van nieuwe pasjes en ook voorbereiden op misschien wel een nieuwe show. Het gaat goed met de Dansschool maar er is altijd ambitie om groter te worden. We vervullen inmiddels ook een sociaal maatschappelijke functie in IJsselmonde en die moeten we verder uitbouwen.”
Dat doet Dansschool IJsselmonde in nauwe samenwerking met Sportschool IJsselmonde en inmiddels ook Theater Islemunda. ,,Niemand mag vergeten dat we in IJsselmonde tegenwoordig een prachtig multifunctioneel theater hebben met brasserie en andere mogelijkheden. Houd Islemunda dan ook in de gaten,” stelt ondernemer Peter de Goeij. Kijk voor meer informatie op www.dansschoolijsselmonde.nl.

Advertenties uit de krant