Foto Roelie ´t Jong

Slikkerveer begint met 1-1 gelijkspel tegen OHVV

RIDDERKERK - In de eerste wedstrijd van de competitie startte Slikkerveer met een uitwedstrijd in Oudenhoorn tegen OHVV. Een bekende tegenstander waar in de afgelopen competities regelmatig tegen is aangetreden. Het werd een 1-1 gelijkspel, waarbij Slikkerveer met name in de tweede helft kansen kreeg om de overwinning in de wacht te slepen, maar in de slotfase ook nog met lege handen had kunnen staan.

Het zeer zonnige duel aan de Eeweg was nog maar net begonnen of Slikkerveer stond al met 1-0 achter. Ondanks het vlagsignaal voor twee spelers van OHVV in buitenspel positie wilde scheidsrechter van der Zwan daar niet aan en liet doorspelen. Eenvoudig werd de aanval voor het doel afgerond door Yannick Ponit en stond het in de zesde minuut 1-0. Pas in de twaalfde minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans. Een doorkopbal van Johan van Wijk was niet verrassend genoeg om de keeper te verschalken. Daarna probeerde Vincent de Jong het tweemaal van afstand, maar beide schoten gingen er niet in. Het spel golfde in de eerste helft aardig op en neer, waarbij beide teams kansen kregen. In de 36e minuut had de gelijkmaker uit een prima opgezette aanval moeten vallen. Een vrije trap van Richard Clement werd bij de eerste paal goed opgevangen door Johan van Wijk en voorgegeven op Hugo A-Tjak in het centrum, maar zijn kopbal verdween recht in de handen van OHVV-doelman Smith. Vier minuten later werd Johan van Wijk goed diep gestuurd in het centrum en aangetikt door een verdediger, zodat scheidsrechter van der Zwan de bal op de penaltystip legde. Ruben Silva Lopez liet zich dit buitenkansje goed smaken en scoorde beheerst de gelijkmaker: 1-1. In het slot van de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen op een treffer, maar de aanvallers waren niet secuur genoeg en schoten naast.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. Met name Slikkerveer was in de aanval en OHVV loerde op een counter. Al na twee minuten kreeg Johan van Wijk na een geweldige rush van Hugo A-Tjak de bal op een presenteerblaadje bij de tweede paal, maar met de punt van zijn schoen ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Ook kreeg Slikkerveer een aantal vrije trappen te nemen, maar deze werden te slap ingeschoten om gevaarlijk te zijn. In de 70-ste minuut was Johan van Wijk dichtbij de winnende treffer. Louis Salacroup legde de bal keurig opzij en Van Wijk haalde hard en hoog uit, maar via de vingertoppen van de OHVV-doelman en de lat ging de bal over het doel in plaats van erin. Even later schoot ook Louis Salacroup zelf op doel, maar zijn inzet ging hard over. In de 74-ste minuut was het Richard Clement die goed doorging en de bal net naast de kruising zag scheren. Weer een paar minuten later lobte Ruben Silva Lopez de bal maar net over het doel heen. In deze periode kreeg Slikkerveer veel kansen en had het de wedstrijd onder controle, maar moest er echter ook met regelmaat in de verdediging door Mark Offerman en Daan Koekebacker goed ingegrepen worden op snelle tegenaanvallen. In de 84-ste minuut leek OHVV er zelfs met de winst vandoor te gaan, want de snelle Ponit kon alleen afgaan op Mitchel van der Spoel, maar die wist hem gelukkig naar de zijkant te laten uitwijken, waarna Mark Offerman het gevaar definitief kon bezweren. Vier minuten voor tijd leek Slikkerveer dan toch nog de winnende treffer binnen te kunnen schieten. Richard Clement werd door Hugo A-Tjak perfect om maat in de diepte gestuurd. Nadat hij de keeper omspeelt had was het alleen nog een kwestie van de bal binnenschieten, maar een ´Rensenbrink-momentje´ zorgde ervoor dat de bal tegen de paal hobbelde en het zodoende 1-1 bleef. Al met al een goede start voor de ploeg van trainer Richard Mank deze competitie, waar meer in hand gezeten als de kansen waren benut. Komende zondag 14 september krijgt de competitie een vervolg op het eigen Reijerpark. Dan wordt om 14.00 uur afgetrapt tegen PFC uit Geervliet.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep (56 – Louis Salacroup), Mark Offerman, Daan Koekebacker, Mike van Dongen, Richard Clement, Vincent de Jong, Steven van Dongen (48 – Romano Niamut), Hugo A-Tjak, Johan van Wijk en Ruben Silva Lopez.