Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer in blessuretijd met 2-3 onderuit tegen PFC

RIDDERKERK - Het duel tegen PFC uit Geervliet was nog geen minuut oud of Slikkerveer stond al op een 1-0 voorsprong. Ruben Silva Lopez had de bal slim afgepakt van een verdediger van PFC en schoot daarna de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek.

Helaas kon de ploeg van trainer Richard Mank de voorsprong niet behouden en was het bij de eerste de beste tegenaanval van PFC in de zesde minuut al weer gelijk. Slecht uitverdedigen op de linkerflank door Slikkerveer werd meteen afgestraft door Jevgeni Liesdek, die de bal hoog in het dak van het doel schoot: 1-1. Daarna volgde een periode van bijna een half waarin hard werd gewerkt door beide ploegen, maar waarbij het spel zich voornamelijk op het middenveld af speelde en de keepers weinig tot niets te doen kregen. Pas in de 35-ste minuut veerde het aanwezige publiek op toen Roy Schep op de rechterflank de diepte in werd gestuurd en strak voorzette vanaf de achterlijn. Bij de eerste paal werd de bal getoucheerd door Ruben Silva Lopez, waarna Romano Niamut in stelling werd gebracht. Van dichtbij schoot hij beheerst de bal in de touwen: 2-1. De laatste kans van de eerste helft was voor PFC’er Wesley Schouten, die in het zijnet schoot.

In de tweede helft kreeg Slikkerveer meteen weer een grote kans om tot scoren te komen, maar de diep gestuurde Steven van Dongen kon de bal niet voorbij de uitkomende PFC-doelman krijgen, waardoor de kans verloren ging. In de 54-ste minuut was het aan de andere kant wel raak. Een hoge voorzet vanaf de rechterflank werd voorbij de tweede paal weer voorgezet, waarna Roy Schep de bal in het eigen doel werkte: 2-2. Twee minuten later moest aanvoerder Steven van Dongen ook nog eens geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door Johan van Wijk. Een fikste teleurstelling voor Slikkerveer, want waar in de eerste helft beide ploegen zeer gelijkwaardig aan elkaar waren, daar moest Slikkerveer in de tweede helft steeds verder achteruit. Alleen met snelle uitbraken en tegenaanvallen lukte het om richting het doel van PFC op te marcheren. Louis Salacroup werd een aantal keren op snelheid weggestuurd richting het doel van PFC, maar telkens kwam de doelman goed uit om een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant moest Mitchel van der Spoel een aantal keren goed handelend optreden om erger te voorkomen. Aan de andere kant schoot Romano Niamut nog een tweetal keren op het doel van PFC, maar dwarrelden de ballen telkens langs de verkeerde kant van de paal. Waar iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel, viel plots in de tweede minuut van de blessuretijd toch nog een winnende treffer voor PFC uit de lucht. Een hoge bal van achteruit werd voorbij de tweede paal teruggekopt en in een mêlee van spelers ging de bal alsnog over de doellijn: 2-3. Ondanks goed spel van Slikkerveer-zijde stond het dus toch met lege handen, want in het restant van de blessuretijd veranderde er niets meer aan de stand. Komende zondag 21 september speelt Slikkerveer om 14 uur uit bij koploper Gouda.