Afbeelding

Basisboek voor PDS dieet

Nieuws

RIDDERKERK - Bij Hofstede de Paradijshoeve in Ridderkerk was vrijdagavond de presentatie en boekborrel voor het tiende boek van Marloes Collins. Zij ontving het eerste exemplaar uit handen van Arco Kats, haar collega-senator bij JCI Nederland. De schrijfster uit Hendrik-Ido-Ambacht is bedenkster en oprichtster van AllergiePlatform.nl.

Zij lanceerde deze site uit onvrede over het ontbreken van goede informatie over voedselallergieën en de onleesbaarheid van productverpakkingen. Een jong kind met voedselintolerantie was de aanleiding, maar haar initiatief groeide in korte tijd uit tot een webwinkel, een lijn met voedingssupplementen, diëtistenservice en een uitgeverij. In haar serie boeken verschenen onder meer het Allergie Kookboek, een boek over de veiligheid en schadelijkheid van E-nummers en boeken over onder meer diëten zonder gluten, zuivel, soja of noten/pinda’s.

Marloes’ nieuwste werk is een FODMAP arm dieet basisboek dat is geschreven is met de op dit gebied gespecialiseerde diëtiste Sigrid van der Marel-Sluijter. Zij richten zich met deze nieuwe uitgave op mensen met prikkelbare darm syndroom (PDS), die vaak na eten te kampen hebben met gasvorming en buikpijnen. Daar is geen pasklare oplossing voor, maar met het voorgestelde dieet kunnen klachten verminderen terwijl men toch lekker kan eten.

Minder klachten

“Via onze website hebben we al veel mensen geholpen en bij 70 tot 75% geeft het FODMAP arme dieet een duidelijke vermindering van de klachten” stelt Collins. Wederom onderstreept ze in het boek het belang van goed etiketten lezen. Men kan ook een lijstje met toegestane producten downloaden om mee te nemen bij het boodschappen doen.
De Ambachtse schrijfster had een dubbele reden om haar nieuwste werk te lanceren in de onlangs verbouwde Paradijshoeve: “Ik woon hier vlakbij en hoop hier binnenkort ook een paar van mijn workshops te presenteren. Daar is dit een mooie locatie voor geworden.”
Ook is een gerecht voor tomatensoep van Harriëtte Mesland, gastvrouw van de Ridderkerkse hoeve, is het nieuwe allergieboek opgenomen. Het “FODMAP arm dieet basisboek” is voor € 19,50 te koop bij (internet)boekhandels. Voor meer informatie: www.allergiekookboek.nl.

Advertenties uit de krant