Afbeelding

Fietsendief actief in Drievliet

Nieuws

Krasse knarren hebben vrijdagmiddag een fietsendief in Ridderkerk-Drievliet de stuipen op het lijf gejaagd.

Op klaarlichte dag, vlakbij de ingang van supermarkt de COOP, zag een fietsendief de gelegenheid om een mooie nieuwe elektrische fiets ongemerkt mee te nemen, ook al stond die op slot. Hij liep er mee naar een stille plek op de parkeerplaats onder de sporthal, de achterkant van de fiets optillend. Het winkelend publiek leek niets in de gaten te hebben. Behalve een alerte fietser bij de sporthal en een vrouw die net in haar geparkeerde auto was gestapt. Ze vonden het ongewoon zoals die man daar liep met die fiets. ‘Even in de gaten houden’ dachten ze allebei.

Terug van het winkelen was de plek leeg waar de 71-jarige vrouw 20 minuten eerder haar fiets had geparkeerd. Ze was samen met haar man (bijna 70). Meteen gingen ze over tot actie. Eerst vroegen ze in het rond of iemand iets had gemerkt. Dat was niet het geval. ‘Misschien staat mijn fiets onder de sporthal’ dacht ze hardop. Haar man fietste er gelijk op af. De vrouw wachtte op de terugkeer van agenten bij een lege politie auto die toevallig bij het winkelcentrum stond. Al snel kwam haar man terug: ‘Ik heb hem gevonden, hij staat bij de sporthal’ riep hij vanaf zijn fiets. Hij had de fiets gevonden achter een houten huisje onder de sporthal. Meteen had hij de fiets verplaatst op de weg zodat hij meer in het zicht stond. Toen hij terugfietste om de fiets op te halen, was die alweer verdwenen. ‘Dat is raar’ dacht hij en ging verder zoeken. De fiets stond nu verderop achter het leegstaande kantoorpand. In de buurt trof hij een man aan, het leek alsof hij hier iets mee vandoen had.
‘Dit is de fiets van mijn vrouw’.
‘Die fiets stond voor mijn geparkeerde auto’.
Dit klonk heel verdacht. Die man ging echter niet naar zijn zogenaamde geparkeerde auto, maar probeerde ertussenuit te knijpen. Toen was de man van de vrouw ervan overtuigd dat dit de dief was. Hij volgde hem en probeerde ondertussen de politie te bellen. Dat lukt niet met één hand, omdat hij fietsend was. De dief ging steeds harder lopen tussen het winkelend publiek. ‘Dit is de dief’ riep hij luidkeels naar wie het horen wilde. ‘Bel de politie’. De man en vrouw die de situatie eerder verdacht hadden gevonden, volgden het tafereel op de voet. De vrouw belde inderdaad de politie. De dief zetten het op een lopen, stak de Molenvliet over en rende de Rosmolen in. De man bleef de dief op zijn fiets achtervolgen. Halverwege de Rosmolen – daar was het stil – draaide de dief zich om, greep de achtervolger vast, probeerde zijn mobile telefoon af te pakken en zei: ‘Ik sla je verrot’. De man kon zich gelukkig losrukken, en ging er toen zelf als een speer vandoor.
Enige tijd later was de politie ter plaatse. De dief was gevlogen, de fiets was gered. Het AXA-slot was zwaar beschadigd, maar het was niet gelukt om het open te krijgen. ‘Al is het maar voor 5 minuten, voortaan gaan de fietsen altijd met een ketting aan een paal,’ want zo snel kan een fietsendief kennelijk toeslaan.

Advertenties uit de krant