Foto Jan van Gelder.

RVVH pakt drie punten in streekderby

De voetbalwedstrijden tussen RVVH en ASWH zijn altijd bijzondere met soms verrassende uitslagen. Van de laatste zes keer dat de ploegen elkaar troffen wist RVVH er drie te winnen, twee werden gelijkgespeeld en één verloren.

Geschreven door Teun Rijsdijk

Van de competitiewedstrijden die gewonnen werden speelden zich er twee in H.I. Ambacht af (twee maal 1-2) terwijl de derde winstpartij (2-1) vorig jaar in de nacompetitie in Ridderkerk behaald werd. Slechts één wedstrijd werd door RVVH verloren en wel thuis in de competitie van 2012/2013 (0-2).
Een eerste winstpartij zou vandaag wel zeer welkom zijn gezien de stand op de ranglijst. Ook ASWH staat er minder goed voor als vooraf ingeschat. Bij winst van RVVH vandaag zou de thuisploeg op evenveel punten kunnen komen als ASWH, n.l. vijf.
Dus stond er best het een en ander op het spel op het sportpark.
Over de conditie van het veld hoeven we het voortaan niet meer te hebben want die is, sinds we dat mooie kunstgrasveld hebben, altijd goed. Daar ligt het dus nooit meer aan.

Onder een heerlijk najaarszonnetje en op een redelijk gevuld sportpark floot scheidsrechter H.H.B. van Beek uit Zeewolde, die de heer Duarte verving, de beide ploegen om 14.30 uur voor de aftrap.
Het trainerstrio van RVVH bracht nagenoeg dezelfde elf in het veld als de vorige week toen nog kansloos verloren werd van Ter Leede, alleen Ibi El Koubai was vervangen door de weer herstelde Benjamin Martha die de hele wedstrijd speelde.
Vanaf het begin was duidelijk dat geen van de ploegen veel risico wilde nemen door veel mensen achter de bal te houden. Van RVVH zijde gezien was de eerste helft niet sprankelend, alleen Julian Agatowski testte keeper Stef Doedée met een venijnige schuiver in de rechterhoek maar die zat daar nog net met een hand achter.
Ook de RVVH doelman Spelde moest aan de bak toen Michael van Dommelen een vrije kans kreeg maar hij bleef de situatie meester.
Even later had Serginio van AxelDongen de stand zomaar op 0 – 1 kunnen brengen toen hij op korte afstand van het doel vrij aangespeeld werd maar hij lepelde de bal over.
Langzaam nam ASWH wat meer initiatief en het middenveld in handen wat in de 42ste minuut resulteerde in een doelpunt toen Michael van Dommelen na een mooie uitgespeelde aanval via de binnenkant van de paal doel trof.
Een vervelend moment om achter te komen zo vlak voor de pauze.

Na de rust kwam een heel ander RVVH het veld in. Remco Buist was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Jordey van Dam en al in de 46ste minuut kopte Martha na een perfecte voorzet van Pattinama net naast. Er kwamen nu meer kansen voor de Herculanen en even later werd Martha binnen het strafschopgebied gevloerd door keeper Doedée waarop de scheidsrechter een terechte strafschop gaf die door Pattinama beheerst langs de keeper geschoten werd, 1-1.
Maar dat was nog niet alles want na een vrije trap van Dos Santos werd de bal slordig uitverdedigd waarna Damiën Vereecken achterover vallend 2-1 scoorde. Een beauty van een doelpunt!!! Zeker als je de bal mede gesponsord hebt. Dolle pret op het sportpark, zouden we dan eindelijk eens een keer thuis winnen van ASWH?
Even was daar nog opwinding toen Robert Kooiman de bal van zeker dertig meter vol op de pantoffel nam waarna de kruising helaas het einddoel was. Als die erin gegaan was, was dat op voorhand al het doelpunt van het jaar geweest. Maar ja: als.
Trainer Langerak wisselde Josiemar van de Werp voor Alex van Dommelen en Robert Pot voor Rutger de Bos. En, zoals vaker in het leven: er zijn hoogte- en er zijn dieptepunten, want even later werd de bal voor het RVVH doel niet goed weggewerkt waarna de net daarvoor ingevallen Robert Pot de bal over de doellijn werkte. Zou een thuiswedstrijd dan weer op een deling uitdraaien?
Inmiddels was Guytano dos Santos vervangen voor Everton Pires Tavares die na zijn blessure weer spelminuten kreeg.
Nadat er een doelpunt van Martha wegens buitenspel was afgekeurd was daar ineens een lange pass van Agatowski, na een één-twee met Martha, op Pattinama die de hele verdediging van ASWH zijn hielen liet zien en beheerst scoorde, 3-2.
Julian Agatowski werd nog gewisseld door Jesse Eggers en RVVH maakte zich op voor een aantal moeilijke minuten maar dat viel eigenlijk wel mee want verder dan een redding op een venijnige schuiver in de hoek hoefde Danny Spelde nauwelijks in actie te komen en die keren dat dat wel vereist was deed hij dat bekwaam.
In de blessuretijd was daar nog even commotie over een handsbal op de rand van het RVVH strafschopgebied waarvoor de ASWH spelers graag een penalty gehad hadden maar de vrije trap in de doelmond werd door een RVVH verdediger over gewerkt waarna de goed leidende scheidsrechter affloot.
Deze drie punten zijn in de knip. Voor ASWH moet RVVH zo langzamerhand wel een ‘angstgegner’ worden.

RVVH – ASWH 3-2 (0 -1)
42. Michael van Dommelen 0 - 1, 52. Jordao Pattinama 1 – 1 (pen.), 56. Damiën Vereecken 2 – 1, 76. Robert Pot 2 – 2, 81. Jordao Pattinama 3 – 2.

RVVH: Danny Spelde, Roy Weber, Vjeko Krezo, Damiën Vereecken, Dino Rodriques de Pina, Jordey van Dam (46. Remco Buist), Robert Kooiman, Benjamin Marthe, Guytano dos Santos (63. Everton Pires Tavares), Jordao Pattinama, Julian Agatowski (84. Jesse Eggers).

ASWH: Stef Doedée, Quentin Jakoba, Mels van Driel, Marco Borst, Jesper van den Bosch, Josiemar van de Werp (65. Alex van Dommelen), Serginio van AxelDongen, Michael van Dommelen, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Rutger de Bos (72. Robert Pot).

Scheidsrechter H.H.B. van Beek uit Zeewolde had in deze sportieve wedstrijd geen kaarten nodig.