Ten Donck in slotfase langs Keep Fit ‘70

RIDDERKERK - Een matig Ten Donck ging zondagmiddag 28 september 2014 door het oog van de naald in de derde klasse poule L. In de slotseconden werd de winnende treffer door René van Bijsterveld gescoord, 11-10.

Door Jos Schippers

Na de zeperd van vorige week tegen het Limburgse Ready ’60 moest er tegen het minder hoog aangeslagen Keep Fit '70 uit Roosendaal in ieder geval gewonnen worden. Er werd echter zeer zwak begonnen door de Ridderkerkse Van Pelt & Schreijer formatie van traner/coach Rolf Latuperissa. De Roosendaalse korfballers konden in de beginfase rustig naar een 0-4 voorsprong lopen, mede door te zwak afronden van Ten Donck. Pas in de 21e minuut wist Rene van Bijsterveld namens Ten Donck te scoren, het werd toen 1-4. Het vizier stond zeker niet scherp bij de heren van Ten Donck die veelal voor de doelpunten moeten zorgen. Zowel Leon Scholts alsmede Maurice Desloover zat het aanvallend niet mee. Slecht in de wedstrijd zittend maar toch hard werkend zoals het Ten Donck betaamt. Verdedigend waren ze echter samen met hun dames erg sterk. Net als Danley Edixhoven, die in het andere vak de verdediging leidt. Of is het pech als bijna alle kansen via de korf naar buiten stuiteren? De rust werd bereikt met een 3-5 achterstand, nadat Chantal Reins en Marlon de Reuver namens de Ridderkerkse formatie hadden gescoord. In de tweede helft liep Keep Fit ’70 zelfs nog brutaal uit naar een 3-7 voorsprong, waarna voor Ten Donck een inhaalrace begon. Eindelijk vonden de spelers elkaar iets beter en ging het afronden wat beter al waren het wel voornamelijk de dames die dit keer moesten scoren. 4-7 werd het via Leon Scholts. Keep Fit ’70 kreeg een strafworp welke verzoorzaakt werd door een overtreding van Danley Edixhoven en benutte deze netjes, 4-8. Uit een fraai schot van Jaleesa Weynschenk vanachter de korf werd het 5-8. Een zeer mooie uit een korte combinatie opgezette aanval door Rene van Bijsterveld samen met Jaleesa Weynschenk werd fraai afgerond door de geheel vrijgespeelde Danley Edixhoven, 6-8.

Keep Fit ’70 kreeg nog een aantal kansen, onder andere uit enkele vrije ballen, maar ging steeds meer missen. Keep Fit ’70 scoorde nog 6-9 waarna Marlon de Reuver voor 7-9 zorgde met een fraai afstandschot. Uit de direct daaropvolgende aanval werd er echter alweer 7-10 gescoord door Keep Fit ‘70. Met nog 9 minuten op de klok leek het niet meer goed te komen voor Ten Donck. Maar bij de Roosendaalse formatie zat men er ook redelijk doorheen en lukte niet veel meer. Een doorloopbal van Jaleesa Weynschenk werd afgekeurd. Even later scoorde dezelfde Jaleesa Weynschenk wel 8-10 uit een doorloopbal op aangeven van Danley Edixhoven. Yumi Nakano kwam bij Ten Donck Marlon de Reuver vervangen voor de laatste 5 minuten. Leon Scholts scoorde met een korte bal 9-10 op aangeven van Maurice Desloover. Chantal Reins bracht Ten Donck naast Keep Fit op 10-10 waarna Rene van Bijsterveld mocht aanleggen voor een strafworp. Hij nam deze strafworp niet geconcentreerd genoeg en schoot over, even later maakte Rene van Bijsterveld deze fout goed en scoorde hij de voor Ten Donck de bevrijdende treffer in de slotseconden. De dames scoorden 6 keer en de heren 5 maal. Het werd met ietwat geluk 11-10 voor Ten Donck. Een zeer belangrijke winst tegen een naaste concurrent. Ten Donck schuift hierdoor op naar de derde plaats in haar poule, 2 punten achter koploper Triade. Volgende week wacht op 5 oktober wederom een zware uitwedstrijd tegen een andere naaste belager, NKV uit Nuenen, Noord Brabant.