Slikkerveer wint in blessuretijd van SVDPW met 1-0

RIDDERKERK - Afgelopen zondagmiddag stonden Slikkerveer en SVDPW tegenover elkaar op het Sportpark Reijerpark. Vooraf was het duel in de tweede klasse D al een belangrijke graadmeter voor beide ploegen, aangezien geen van tweeën al een overwinning op zak had en dus ook beiden de punten goed konden benutten.

In de openingsfase was dat ook duidelijk terug te zien, want beide teams starten vrij behoudend. In de zesde minuut kon de eerste kans van de wedstrijd worden genoteerd. Ruben Silva Lopez werd bij de tweede paal keurig op maat bediend door Steven van Dongen, maar zijn kopbal ging naast het doel. Ook de bezoekers roerden zich even later, maar een laag afstandschot kon eenvoudig worden gepakt door Mitchel van der Spoel. In de zestiende minuut leek Slikkerveer op voorsprong te komen, maar een diepe bal op Ruben Silva Lopez werd niet hard genoeg in het hoekje geschoten, zodat de keeper redding kon brengen. Daarna bleef het lange tijd bij een wedstrijd op het middenveld. Pas na aan half uur spelen kon er weer wat genoteerd worden voor de doelen. Dit keer was het SVDPW, dat via Sencer op weg leek naar een treffer, maar zijn schot werd gekeerd op de benen van Mitchel van der Spoel. In de 39-ste minuut leek Slikkerveer wel op voorsprong te komen. Een pass op Ruben Silva Lopez werd zelfs al door laatstgenoemde in de touwen gelegd, maar scheidrechter Sio uit Maarssen honoreerde onterecht het vlagsignaal van zijn assistent, waardoor het 0-0 bleef. In het slot van de eerste helft gebeurde verder niets spannends meer.

Na de thee bleef het spelbeeld van voor de rust hetzelfde. Beide ploegen kregen veelvuldig balbezit om de aanval te zoeken en heel vaak ging het in het bereiken van de spitsen mis. In de 50-ste minuut dacht SVDPW het dan ook maar eens van afstand te proberen en dat was bijna succesvol. De bal verdween tegen de zijkant van de kruising achter het doel. Even later was het SVDPW-aanvoerder Ozbayrak, die de bal vanaf de rand van de zestien net naast de kruising liet belanden. Ook Slikkerveer kreeg kansjes. Jason van den Berg schoot in de 55-ste minuut te zacht in om de keeper bij de eerste paal te verschalken. Ook een linke voorzet, dat een schot op doel bleek van Ronald Capelle kon op de doellijn nog maar net in twee instanties worden gekeerd door Leito. In deze fase van de wedstrijd golfde het spel regelmatig snel op en neer, want in dezelfde minuut moest ook Mitchel van der Spoel weer van dichtbij redding brengen, wat hij overigens prima deed. In de 74-ste minuut werd Steven van Dongen goed diep gestuurd door Ruben Silva Lopez, maar ging zijn schot voorlangs. In de 83-ste minuut schoot Ruben Silva Lopez vanaf de rand van de zestien hard op het doel. De weggestompte bal kwam voor de voeten van Jason van den Berg, die de bal maar rakelings naast schoot. Het leek dan ook niet te gaan lukken vanmiddag voor één van beide ploegen en had iedereen zich al min of meer verzoend met een gelijkspel. Ook in de 90-ste minuut kon een hard schot van Jason van den Berg nog gekeerd worden. Maar in de tweede minuut van de blessuretijd was daar invaller Louis Salacroup als een duveltje uit een doosjes ontsnapt aan de aandacht van zijn directe tegenstander. Op aangeven van Ruben Silva Lopez kon Salacroup alleen op de keeper van SVDPW afgaan en knalde de bal strak in de touwen: 1-0. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur weer thuis op het Reijerpark. Spartaan ´20 is dan de tegenstander.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep(82 – Daan Koekebacker), Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle (88 – Afendi Roehoeputij), Mike van Dongen, Richard Clement (82 – Louis Salacroup), Romano Niamut, Steven van Dongen, Jason van den Berg en Ruben Silva Lopez.