Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer wint verdiend met 0-2 bij VFC

RIDDERKERK - Direct bij het eerste balcontact na de aftrap versnelde Slikkerveer richting het doel van VFC. De aanval over de rechterflank liep via Jason van den Berg, die er een hoekschop aan over hield.

De indraaiende voorzet van Mike van Dongen kwam uiteindelijk via Steven van Dongen in het handen van de VFC-keeper terecht en was de eerste kans van de wedstrijd voorbij. Daarna bleef het spel zich met name op het middenveld afspelen, want beide teams keken lange tijd de bekende kat uit de boom. Op het moment dat de bal dan in de diepte werd gespeeld was de passing vaak onzuiver en kon de ploeg in balbezit weer opnieuw beginnen met opbouwen. De enige keer dat Mitchel van der Spoel in de eerste helft bijna in actie moest komen was in de veertiende minuut toen VFC een vrije trap naast het doel schoot. Aan de andere kant kende Slikkerveer rond de twintigste minuut een goede aanvallende periode. Een hoekschop op links werd door Ruben Silva Lopez kort genomen op Romano Niamut, die zijn voorzet, of was het toch een schot, bijna bij de tweede paal binnen zag vallen. Doelman van Willigen tikte de bal nog net voor de lijn weg. Uit de rebound die volgde schoot Jason van den Berg hard op de buitenkant van de paal. In de 24-ste minuut was het wel raak. Een aanval over meerdere schijven werd voor het doel doorgekopt door Richard Clement op Ruben Silva Lopez. De zag de inkomende Steven van Dongen komen en bediende hem op maat. Een strakke schuiver verdween via de binnenkant van de paal in de touwen: 0-1. Daarna golfde het spel in de eerste helft aardig op en neer, maar kregen beide teams amper nog kansjes.

Na de thee begon de thuisploeg met een kort offensief. Een aantal lange ballen voor de goal leverde wat gevaar op middels kopballen van VFC. In 47-ste minuut tikte Mitchel van der Spoel een kopbal stijlvol over het doel. Daarna gingen alle kopballen over of naast het doel en hoefde hij niet vaak meer in actie te komen. In de 65-ste minuut werd Jason van den Berg goed in de diepte aangespeeld. Hij leek de bal te verliezen aan een verdediger, maar heroverde de bal meteen weer terug en zette Roy Schep vrij voor het doel. Oog in oog met de doelman van VFC haalde Schep de spreekwoordelijke trekker over met een harde crossknal in de linkerbovenhoek: 0-2. Hiermee was de wedstrijd zo goed als gespeeld. VFC probeerde nog wel de eretreffer aan te tekenen, maar zelfs oog in oog met Mitchel van der Spoel werd de bal van dichtbij meters naast het doel geschoten. Aan de andere kant volgden er nog schoten van Jason van den Berg en Mike van Dongen, die werden gepakt door de doelman van VFC en de kopbal van Daan Koekebacker ging over het doel heen. Ook de invallers Louis Salacroup en Damion Janssen werkten hard voor het resultaat. Laatstgenoemde maakte overigens met zijn invalbeurt zijn debuut bij Slikkerveer in het eerste elftal. De 2-0 overwinning is derhalve een prima opsteker in deze zesde competitieronde.

Aanstaande dinsdag wordt om 20 uur thuis vriendschappelijke gespeeld tegen Oude Maas. Komende zondag is Slikkerveer vrij.