Afbeelding

Handballers sluiten eerste helft veld zonnig af

Sport

Op de laatste dag van de zomer van 2014 speelden de mannen van Saturnus’72 zondag hun laatste veld handbalwedstrijd van het jaar. Bij D.I.O.S. in Den Hoorn werd de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten met een 24-26 overwinning.

Het was wel een echt degradatie duel in de eerste klas. Beide ploegen hadden nog geen punten. Voor Saturnus’72 was het zaak de opgaande lijn van de laatste weken vast te houden. In Den Hoorn moesten dan ook de eerste punten worden gepakt. Bij de Ridderkerkers was Lennart Huisman weer terug in het doel. Hij verving op zeer goede wijze Thijs Nuis die in het buitenland verblijft. Na een sterke start (0-4) ontspon zich een spannende wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Het verschil schommelde tijdens de wedstrijd regelmatig. Er waren momenten dat het verschil zelfs vijf treffers bedroeg, maar in de rust was het verschil weer op één treffer (12-13). Ook in het tweede deel was het een spannende wedstrijd. Waar de ploeg in het verleden in het laatste deel verslapte bleef de ploeg nu strijden voor de punten. Even leek de geschiedenis zich te herhalen toen D.I.O.S. op 10 minuten voor het einde op 22-22 kwam. Saturnus’72 liet echter zich de punten niet afnemen en pakte verdiend de winst met 24-26.

Zondag start de zaalcompetitie met voor beide teams uitwedstrijden tegen Hercules. Twee lastige wedstrijden met teams die voor het merendeel bestaan uit spelers die in het verleden op een hoger niveau hebben gespeeld. Trainer Hans van der Wiel zal in het zaalseizoen niet vast houden aan het team wat nu op het veld speelde. ,,Ik bekijk per week welke spelers van het eerste en tweede er scherp zijn en goed hebben getraind. Hierdoor hoop ik ook een betere mix te krijgen tussen jong en oud. Tijdens de veldcompetitie hebben we gezien dat de jeugd goed presteert, maar dat we af en toe routine te kort komen”.

Programma
Zondag 26 oktober (zaal)
Dames 15.40 uur Hercules 4 – Saturnus’72/1
Dames 12.00 uur Meeuwen 1 – Saturnus’72/2
Heren 13.25 uur Hercules 4 – Saturnus’72/1
Heren 10.00 uur Saturnus’72/2 – E.T.C. 1

Advertenties uit de krant