Afbeelding

Monsterzege Rijsoord

Sport

RIDDERKERK – Een overwinning op Hekelingen in het kader van de VoetbalRijnmond Cup lag vooraf al in het verschiet, maar de vraag was hoe de uitslag tegen deze vierdeklasser tot stand zou komen.

Vaak monden dit soort wedstrijden uit in een vervelend spelletje, waar de tegenstander er alleen maar op uit is om de nederlaag zo draaglijk mogelijk te houden. Een compliment aan deze bezoekers, die ondanks de vele tegendoelpunten steeds weer op zoek waren naar een voetballende oplossing. Desondanks kon Rijsoord tot een 11-0 uitslag uitlopen en mocht Nilton Tavares Ramos zich met vijf doelpunten de topscorer noemen.

Hekelingen was geen tegenstander, die het Rijsoord moeilijk zou maken en dat bleek deze zaterdagmiddag ook wel. Trainer Gijs Zwaan moest voorafgaand aan de wedstrijd op enkele plaatsen een verschuiving toepassen en mede daardoor konden ook spelers in tegenstelling tot competitiewedstrijden in de basis starten. Bijzonder was het dat scheidsrechter Egberts uit Woerden na een twintig minuten de wedstrijd vanwege een blessure al moest stilleggen. De leidsman was al licht geblesseerd met het openbaar vervoer naar Rijsoord gekomen en had zich voor de wedstrijd nog laten verzorgen. Desondanks haalde hij de eindstreep niet. Toeschouwer Piet Klootwijk, oud-scheidsrechter met een berg aan ervaring, nam de plaats van Egberts in en bracht de wedstrijd tot een goed einde. Echt optreden hoefde hij niet, want de wedstrijd blonk uit in sportiviteit.

Doelpunten
Drie spelers zorgden voor de elf doelpunten en met deze uitslag kwam het scorebord in de problemen. De meeste doelpunten maakte Nilton Tavares Ramos (5x), terwijl Sander Barragan en Mike van Gool ieder drie doelpunten maakten. Sommige doelpunten waren van een hoge schoonheid. Het eerste doelpunt viel in de vierde minuut (Van Gool) en het laatste twee minuten voor het einde (Tavares Ramos). Een leuke oefenwedstrijd als voorbereiding op de competitiewedstrijd van volgende week, wanneer Bolnes op bezoek komt. Deze wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Opstelling: Michael Bekkers - Donovan Lioe Anjie - Marco Nijssen – Patrick Schrage – Sander Lagrand - Desley de Wolf (46. Zepp Jacobs) – Gerome van Zonderen – Laurens Lingen - Sander Barragan - Mike van Gool (60. Arco Verweij) - Nilton Tavares Ramos.