De derby Rijsoord- SV Bolnes

RIDDERKERK - Een verslag van Arend Hollemans over de wefstrijd Rijsoord - SV Bolnes:

Voor deze wedstrijden doe je het, goed voetbalweer en redelijk veel publiek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er een zwaar hoofd in had, de mede koploper tegen de nr.7, met Bolnes die de laatste weken niet echt de beleving had om de wedstrijden te willen winnen.
In de opstelling enige aanpassing met de laatste competitie wedstrijden, Michael Lindberg is een linie opgeschoven naar het middenveld om hier wat meer fysiek in de strijd te kunnen gooien. Dit kon omdat Roger Nieveld weer aanwezig was na een aantal weken blessureleed.
Vanaf de aftrap zette Bolnes de boel onder druk hierdoor ontstonden er diverse mogelijkheden voor Bolnes, toch moest onze verdediging alert blijven met de gevaarlijke aanvallers van de Kraaien. Door goed combinatie voetbal via de gevaarlijke Derrel Lionahr en Rutger van Dijk kon Bolnes steeds gevaar creëren. Ons middenveld die de tegenstander de wil oplegde en de verdediging die gefocust elke aanval teniet deed werd er in de eerste helft gewoon goed gevoetbald die Rijsoord de wil oplegde. Twee afstandsschoten van Wesley Strootman en goede acties van Derrel en Rutger hadden meer verdiend. Jammer genoeg werd dit niet beloont met een doelpunt, dus ruststand 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met twee gewillige teams met veel strijd, maar sportief tot de 67e minuut. Onze rechtsback Ronald Vrolijk beging een overtreding op de nr.17, Nilton Tavares Ramos, van Rijsoord, deze reageerde hier heel onsportief op door met zijn trappende beweging Ronald hard in zijn gezicht te raken. Hier stond maar één straf op, de rode kaart. Ronald moest worden gewisseld, Marleyson Meija was zijn vervanger. Je zou zeggen een voordeeltje voor Bolnes, maar dit pakte anders uit. Rijsoord ging van kiet en Bolnes vergat dat ze met zijn elfen tegen tienen speelde. Uit de posities lopen en niet meer combineren, precies in de kaart van Rijsoord. In 1 van de aanvallen van Rijsoord, 80e minuut, werd een afgeslagen bal in geschoten door de nr.10 van Rijsoord, Sander Barragan. Ondertussen was de moegestreden Rutger van Dijk gewisseld voor Gerson Duarte en Kevin Muanza voor Rudy Fortes. Jammer genoeg bracht dit ook niet de omslag die we gehoopt hadden. Rijsoord bepaalde de 2-0 eindstand door een vrije trap in 89e minuut weer door Sander Barragan. Het positieve van deze wedstrijd is dat we zeker niet kansloos waren en een beter resultaat hadden verdiend, dit geeft hoop voor de komende wedstrijden.

Opstelling Bolnes: Stephan vd Meulen-Ronald Vrolijk (67e min. Marleyson Meija )-Roger Nieveld-Ferry Smit-Martin Zaalman-Aleph Real Lopes-Wesley Strootman-Michael Lindberg-Derrel Lionahr-Kevin Muanza ( 79e min. Rudy Fortes )- Rutger van Dijk ( 70e min. Gerson Duarte ).