Foto's Jan van Gelder
Foto's Jan van Gelder

RVVH pakt drie punten in blessuretijd

Sport

RIDDERKERK - Op een zonovergoten sportpark speelde RVVH afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Smitshoek. De thuisploeg begon voortvarend en zette Smitshoek meteen onder druk.

Door: Teun Rijsdijk 


Het scenario was duidelijk: RVVH controleerde de wedstrijd en viel aan en Smitshoek loerde op haar kansen. Daarbij bleek bij Smitshoek de boomlange Marwin Richard een lastig te bespelen aanvaller maar hij werd goed in bedwang gehouden door Vjeko Krezo die een beste partij speelde, evenals de gehele achterhoede. Bij de voorhoede liep het niet zo lekker. Kansjes waren er wel zoals bij schoten van Everton Pires Tavares en van Benjamin Martha maar dat leidde niet tot doelpunten.


De tweede helft was een kopie van de eerste: RVVH viel aan en Smitshoek verdedigde massaal en probeerde te counteren. Maar de juiste eindpass ontbrak bij Hercules of de bal ging bij afstandsschoten hoog over. De negentig minuten stonden al op het scorebord toen na een scrimmage voor het Smitshoek doel de bal op links voor de voeten van Jordey van Dam caramboleerde die strak de bal in de verre hoek schoof. Vlak daarop floot scheidsrechter Ebink voor het einde en gingen de drie punten naar de ploeg die daar toch wel het meeste recht op had.

RVVH-Smitshoek: 1-0


91e min.: Jordey van Dam 1-0
Gele kaarten: Vjeko Krezo (RVVH), Mitchell van Esveld en Erwin Bravenboer (Smitshoek).
Scheidsrechter: A.M. Ebink

RVVH: Danny Spelde, Roy Weber, Vjeko Krezo, Damiën Vereecken, Dino Rodriques de Pina, Jordey van Dam, Everton Pires Tavares, Robert Kooiman, Benjamin Martha (86 Ibi el Koubai), Jordao Pattinama (62 Wilco Oudenaarden), Julian Agatowski (86 Remco Buist).

Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Mitchell van Esveld, Vincent Monster, Marvin Rommy, Derk-Jan Dupon, Erwin Bravenboer, Gilliomar Leona, Tom Achterberg, Marvin Richard, John de Ronde, Laurens Visser (62 Daniel da Cruz).

Advertenties uit de krant