Foto's Ben Smit
Foto's Ben Smit

Bolnes behaald een heerlijke overwinning op titelkandidaat

Sport

RIDDERKERK - De eerste dag in november met fantastisch weer heeft Bolnes een geweldig resultaat behaald tegen een tegenstander die vorig jaar nog hoofdklasser was en de ambitie heeft om gelijk terug te promoveren. Dit kun je zien aan hun aankopen die ze dit seizoen gedaan hebben. Dus vooraf toch wel enige twijfel over het behalen van een goed resultaat.

Door Ben Smit

 

De eerste helft was precies zoals verwacht Heinenoord aanvallend en Bolnes tegenhoudend, maar toch ook kon Bolnes af en toe laten zien dat ze levensgevaarlijke aanvallers hebben en een verdediging die zijn mannetje staat. Met uitblinkers Rodger Nieveld en Ferry Smit die er voor hebben gezorgd dat de gevaarlijke spitsen een hele lastige middag hadden. Daarbij een keeper, Stefan vd Meulen die met de week meer vertrouwen uitstraalt. Niet te vergeten Michael Lindberg die het iedere tegenstander heel lastig maakt, in dit geval Mitch Fransen van Heinenoord die een hele zware middag heeft gehad.

Heinenoord zette vanaf de eerste minuut druk hier kon Bolnes zich niet onder uit voetballen. Kansen waren er zeker voor Heinenoord. Steeds werden de voorwaartsen van Heinenoord zo gehinderd dat ze niet gericht konden uithalen. Vooraf was er bedacht dat wanneer je de nul kunt houden, komen er vanzelf kansen voor de verdedigende ploeg, de tegenstander gaat ouwehoeren tegen elkaar en zo ook deze wedstrijd. Na een minuut of dertig zag je dat Heinenoord niet meer de druk kon zetten en Bolnes onder de druk uit kon voetballen. Tevens begon Heinenoord steeds meer de lange bal te spelen waardoor onze verdedigers weer de bal konden onderscheppen en gelijk onze spitsen aan het werk te zetten.
Derrel ontsnapte een paar keer aan de aandacht van de verdedigers van Heinenoord en kon, met zijn kracht en snelheid, gevaarlijk voor hun goal opduiken. Dit waren toch ook wel mogelijkheden, je kon zien dat de verdediging van Heinenoord niet hun sterkste linie is, waardoor er steeds meer hoop kwam op een goed resultaat.
Ruststand 0-0


Met in het achterhoofd dat Melvin Zaalman vandaag inzetbaar was en zeker in de tweede helft ging voetballen, kwam er steeds meer hoop op een goed resultaat. Met nog meer snelheid van Melvin kan je elke tegenstander pijn doen. Maar in de 52e minuut een discutabele beslissing van de scheids door een vrije trap in zestien te geven aan Heinenoord om de vocabulaire van Stefan. Gelukkig voor een ieder die Bolnes een warm hart toedraagt ging de bal voorlangs. In de 60e minuut de gehoopte en verwachte wissel Melvin Zaalman voor Rutger van Dijk die niet in de wedstrijd zat. Na deze wissel zag je dat Bolnes steeds gevaarlijker werd. Heinenoord is het aan hun stand verplicht om van Bolnes te winnen en moesten dus vooruit, hierdoor konden Melvin en Derrel steeds met de bal aan hun voeten gaan rennen en gevaar creëren. Dit resulteerde in diverse 100% kansen, Derrel die een bal van drie meter net over kopte. Een vrije trap van Derrel op de lat en Melvin die door Heinenoord op onreglementaire wijze gestopt moest worden om een vrije doorgang te krijgen naar de goal van Heineoord. De spelers van Bolnes bleven gefocust en deden elke poging van Heinenoord te niet. Heinenoord bracht nog de zes meter lange Remi Spier om door de lucht gevaar te creëren, dit bracht hun ook niets. Maar ons wel net voor tijd weer een uitbrak van Derrel die de bal aan zijn voeten de zestien inging en door een Heinenoord speler onderuit werd gehaald, penalty. Tegen de voetbalwet in ging Derrel zelf achter de bal staan, gelukkig knalde hij hem heerlijk in en met nog 1 minuut op de klok kon het niet meer mis gaan. Een fantastische overwinning wat smaakt naar meer. Kijkende naar de stand op de negende plaats met acht wedstrijden en elf punten en de onderste twee Klundert met nul punten en Dinteloord met vier punten geeft dit nu al enige lucht. Maar laten we met zijn allen elke week deze beleving tonen dan kunnen we zeker nog vele wedstrijden voor verrassingen zorgen. Volgende week naar Dordrecht tegen Oranje Wit kijken we weer of we deze aan onze zegekar kunnen rijgen.


Gele kaarten werden er gegeven aan Rodger Nieveld en Michael Lindberg.
Opstelling; Stefan vd Meulen; Martin Zaalman ( 70e min Marleyson ); Ferry Smit; Rodger Nieveld; Rudy Fortes; Michael Lindberg; Aleph Real Lopez; Wesley Strootman; Kelvin Muanza ( 85e min Leroy van Varseveld ); Rutger van Dijk ( 60e min. Melvin Zaalman ); Derrel Lionahr.

Advertenties uit de krant