Rijsoord meest gelukkig met remise

RIDDERKERK - Nieuw-Lekkerland en Rijsoord hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden. Op Sportpark Excelsior eindigde de kraker in de eerste klasse C in een 1-1 gelijkspel. Koploper Rijsoord mag zich met het punt het meest gelukkig prijzen. De manschappen van trainer Gijs Zwaan ontsnapten enkele keren op miraculeuze wijze aan een tweede tegentreffer, nadat Zepp Jacobs de Kraaien halverwege de tweede helft op gelijke hoogte had gebracht.

Door: Robert Verhoef

Het treffen in de Alblasserwaard was vermakelijk te noemen. Beide titelkandidaten maakten een boeiend schouwspel van het sleutelduel in de strijd om de eerste periode. Hoewel in het eerste bedrijf maar amper serieus gevaar voor de doelmonden te noteren viel, stond de wedstrijd bol van de spanning.

Plaag
Rijsoord had het betere van het veldspel maar slaagde er niet om de stugge defensie van de thuisploeg te verontrusten. De Kraaien waren meerdere keren slordig in de eindpass bij kansrijke situaties. De enige serieuze mogelijkheid op een treffer was er dan ook een voor Nieuw-Lekkerland. Buitenspeler Tevin Biekman, deze middag een ware plaag voor de bezoekers, bediende spits Jeroen Wolf met een voorzet vanaf rechts. De aanvaller kon vrij inschieten maar kreeg zijn voet niet goed achter de bal.
Van het veldoverwicht van Rijsoord was in de tweede helft niets meer terug te zien. Nieuw-Lekkerland, dat moest winnen om in de race blijven voor de eerste periodetitel, zette de ploeg van trainer Gijs Zwaan met opportunistisch voetbal vast op de eigen helft. Direct na de pauze bleef Rijsoord al een achterstand bespaard toen Desley de Wolf met een uiterste poging spits Slagboom belemmerde om de score te openen.
De verdediging van Rijsoord wankelde en een treffer van de thuisploeg leek niet uit te kunnen blijven. Het duurde echter tot twintig minuten voor tijd voordat doelman Bekkers gepasseerd werd. Nadat Soufiane Aouragh bij een spaarzame uitbraak een vlammend schot uit de kruising gehouden zag worden door doelman De Groot en Michael van Gool uit de daaropvolgende corner rakelings naast had gekopt, scoorde Nieuw-Lekkerland. Invaller Gavir Breidel profiteerde optimaal van de scrimmage die ontstond uit een vrije trap vanaf links: 1-0.

Gelijkmaker
Zeker gezien het spelbeeld leek het doelpunt van Breidel de winnende treffer te zijn. Niet was echter minder waar. Twee minuten later al verzilverde Zepp Jacobs namens de bezoekers eveneens een scrimmage voor het vijandelijke doel. De ex-Barendrechter aarzelde geen moment toen de bal uit een slimme vrije trap van Sander Barragan voor zijn voeten kwam: 1-1.
In het laatste kwartier kwam Rijsoord flink onder druk te staan. Leon van den Heerik moest de strijd staken met een blessure nadat hij Van der Heijden op knappe wijze van scoren wist te houden. Nadat aanvaller Wolf een vrije doortocht op het doel van Bekkers knullig om zeep had geholpen, miste spits Van der Heijden de grootste kans van de wedstrijd. De midvoor schoof het leer oog in oog met Bekkers naast, nadat hij profiteerde van een slippertje van Gerome van Zonderen.
Aan de andere kant was het keeper Edward de Groot die de thuisploeg behoedde voor een nederlaag. Soufiane Aouragh speelde zichzelf knap vrij na een goede combinatie met Zepp Jacobs, maar zag zijn inzet via de vingertoppen van de sluitpost rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan.
Wachtkamer

Met het gelijkspel bij Nieuw-Lekkerland is Rijsoord in de wachtkamer beland voor wat betreft de eerste periodetitel. Concurrent Sliedrecht heeft na de ruime zege bij Klundert nu de beste papieren voor het winnen van de eerste periode. Op 15 november zal de beslissing vallen, dan staat het inhaalduel tussen Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland op het programma. Bij een zege van Nieuw-Lekkerland zal Rijsoord zich alsnog periodekampioen mogen noemen.

OPSTELLING RIJSOORD – Michael Bekkers – Donovan Lioe Anjie – Marco Nijssen – Leon van den Heerik (77. Laurens Lingen) – Sander Lagrand – Desley de Wolf – Zepp Jacobs (84. Dane Brard) – Gerome van Zonderen – Soufiane Aouragh – Sander Barragan – Michael van Gool