Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer 2-3 winst tegen JHR

Voor aanvang van het duel tegen JHR in Rotterdam werd een minuut stilte in acht gehouden vanwege het overlijden van de moeder van Slikkerveer-speler Daan Koekebacker. Ook speelde Slikkerveer met rouwbanden en begon het vastberaden aan het duel tegen het laaggeklasseerde JHR op het nieuwe kunstgrasveld.

In de vijfde minuut leek Slikkerveer al op voorsprong te komen. Hugo A-Tjak was al voorbij de doelman en leek met een leeg doel voor zich eenvoudig te scoren. Hij paste de bal echter onbaatzuchtig naar de mee opgekomen Ruben Silva Lopez, maar de pass werd onderschept, waardoor deze grote kans niet werd benut. Een minuut later kon de Slikkerveer-aanhang wel juichen, want Ruben Silva Lopez was diep gestuurd langs de rechterflank en kon alleen op de keeper van JHR afgaan. Een beheerste knal in de verre hoek en er kwam 0-1 op het scorebord te staan.

Daarna kwam ook de thuisploeg langzaam in de wedstrijd. Eerst volgde nog een schotje in het zijnet, maar in de 17e minuut was het wel raak. Een vlagsignaal van de Slikkerveerse assistent-scheidsrechter werd niet gehonoreerd door scheidsrechter Gossen, waarna de defensie van Slikkerveer vergat in te grijpen. Fouad Zaroud profiteerde meteen met een slimme intikbal van dichtbij: 1-1. Daarna golft het spel aardig op en neer. Roy Schep werd een minuut later prima in de diepte aangespeeld door Ruben Silva Lopez, maar de uitkomende JHR-goalie voorkwam een kansrijke aanval. In de tegenaanval die volgde scoorde JHR wel. Het was een aanval over meerdere schijven, die maar niet weggewerkt kon worden door de Slikkerveerse defensie. Een eerste inzet van Fouad Zaroud werd nog van de lijn gehaald door Mitchel van der Spoel, maar bij de tweede vrije schietkans was ook hij kansloos: 2-1. Daarna had het zelfs nog erger voor Slikkerveer kunnen worden als JHR een minuutje later niet hard op de kruising schoot in plaats van in het doel. Ook Slikkerveer bleef kansen krijgen. Een vrije trap van Steven van Dongen werd alleen voor de doelman van JHR net gemist door Mark Offerman. Ook Ruben Silva Lopez schoot nog een keer snel bij de eerste paal binnen, maar de doelman van JHR stond goed opgesteld. Net voor de rust kregen beide ploegen nog een kans om de score te veranderen. Steven van Dongen schoot een vrije trap net een metertje naast de verkeerde kant van de paal en Raymillo Delba schoot voor JHR van heel veraf nog een keer hard op de lat. Het bleef bij rust zodoende 2-1 voor JHR.

In de tweede helft kreeg Slikkerveer al na vier minuten spelen een eerste kans via Vincent de Jong. Helaas was zijn schot niet al te moeilijk voor de goalie van JHR. Daarna brak er een periode aan met veel balbezit op het middenveld en slordigheden in de eindpassing. In de 17e minuut leek Hugo A-Tjak door het centrum alleen op de keeper af te kunnen gaan, maar werd net voldoende gestuit om niet in balans te kunnen blijven en te komen tot een schot. In de 20-ste minuut werd er een flinke overtreding begaan op het middenveld door Paulo Ferreira van JHR, die daarmee zijn tweede gele kaart kreeg van de wedstrijd en dus met rood mocht vertrekken. Hierdoor kwam Slikkerveer in een numerieke meerderheid te staan en mocht het nog meer op zoek gaan naar de gelijkmaker. Dit bood ook JHR kansen, want een vrije trap kon nog net stijlvol uit de verre hoek worden getikt door Mitchel van der Spoel. In de 77-ste minuut werd Hugo A-Tjak aangespeeld in de zestien, maar ook onderuit gelopen door zijn tegenstander, waardoor Slikkerveer een strafschop mocht nemen. Ruben Silva Lopez zette zich achter het leer en schoot de bal in de goede hoek: 2-2. Inmiddels stond ook de verdediging van Slikkerveer in het zestien meter gebied van JHR en volgden er meerdere kansen op rij. Mark Offerman kopte daarbij een prima pass van Steven de la Rambelje bijna over de uitkomende JHR-goalie heen, maar die kon de bal nog ternauwernood aanraken. Ook schoot Ruben Silva Lopez nog een keertje voorlangs en leek het een kwestie van tijd voor Slikkerveer zou gaan scoren. In de 85-ste minuut was het dan inderdaad raak. Roy Schep werd rond de penaltystip goed aangespeeld door Ruben Silva Lopez en schoot beheerst in de verre hoek: 2-3. Het slotakkoord was voor Hugo A-Tjak, die een pass van Louis Salacroup net in het zijnet zag belanden. Het bleef uiteindelijk bij 2-3. Een prima overwinning, die ervoor zorgt dat Slikkerveer goed meedraait in de kopgroep op de ranglijst.

Komende zondag speelt Slikkerveer om 14 uur thuis op het eigen Reijerpark tegen DRL.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Vincent de Jong, Afendy Roehoeputij (46 – Steven de la Rambelje), Mike van Dongen, Romano Niamut, Ronald Capelle, Hugo A-Tjak, Ruben Silva Lopez, Steven van Dongen (72 – Louis Salacroup).