Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer en DRL komen uit op 1-1 gelijkspel

Sport

RIDDERKERK - Op zondag 9 november speelde Slikkerveer op het eigen Reijerpark tegen DRL uit Rotterdam. Voorafgaande aan dit duel was dit een wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 op de ranglijst, die evenveel punten hadden en er dus een leuk duel van wilden maken. Ook kwam in de wedstrijd tussen beide subtoppers een heerlijk zonnetje over het sportpark en begonnen beide teams sterk met flinke vaart aan het duel.

Door Arjan 't Jong

De eerste twee kansjes waren meteen voor Slikkerveer. In de derde minuut legde Afendy Roehoeputij de bal vanaf de achterlijn goed terug op de mee opgekomen Romano Niamut, maar zijn schot werd geblokkeerd en twee minuten later kon Ruben Silva Lopez de bal net niet over de uitkomende DRL-goalie Lima heen krijgen. Daarna was het DRL dat twee kansen op rij kreeg. Een eerste aanval werd nog op de doellijn weggewerkt, maar bij een tweede aanval was het Mohamed Bensadik die de 0-1 liet aantekenen in de elfde minuut. Een eerste schot werd nog gepareerd door Mitchel van der Spoel, maar bij een tweede inzet was ook hij kansloos. Nog geen minuut later had de stand al weer gelijk kunnen staan, want Ruben Silva Lopez schoot onverwachts hard in bij de eerste paal. Doelman Lima kan de bal nog maar ternauwernood tegenhouden, waarna de verdediging van DRL de rest deed. In de periode daarna was het spel niet altijd even goed. Van beide kanten werden er veel fouten in de passing gemaakt of te gehaast de aanval gezocht, waardoor het spel zich voornamelijk beperkte tot het middenveld. Pas weer in het laatste kwartier konden er weer echte kansen worden genoteerd. DRL had in de 34-ste minuut een grote kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar Bensadik schoot met een leeg doel voor zich net over. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Slikkerveer alsnog de beloning voor het harde werken in de zoektocht naar de gelijkmaker. Een ingang van Roy Schep werd in de zestien doorgekopt door Mark Offerman, waarna de bal bij de tweede paal opgepikt kon worden door Ruben Silva Lopez. Hij bracht Richard Clement in stelling, die zuiver in de linkerbenedenhoek schoot en daarmee Slikkerveer vlak voor de thee op 1-1 bracht.

In de tweede helft bleven beide teams leuk en aanvallend voetballen. Direct al in de 47-ste minuut kopte Romano Niamut de bal uit een voorzet van Ruben Silva Lopez in de handen van de DRL-goalie. Tien minuten later tikte Mitchel van der Spoel met een reflex een kopbal uit een hoekschop van DRL goed van de doellijn weg en weer twee minuten later zag Mike van Dongen zijn lage inzet net naast getikt worden door DRL-goalie Lima. In deze periode van de wedstrijd kon het duel allebei de kanten op, want ook DRL kreeg nog een paar kansjes. Zo kopte Remco de Neef voorlangs en schoot Bel-Hassani ruim naast. Aan de andere kant kreeg de na bijna een jaar van blessureleed weer ingevallen Casper Gerritse ook zo zijn eerste kansjes voor het doel van DRL. Een niet al te hard schot uit een moeilijke hoek kon eenvoudig worden gepakt en een strakke voorzet vanaf de linkerflank van Ruben Silva Lopez kon voordat Gerritse gevaar kon stichten tot hoekschop verwerkt worden. Al met al was het een aanvallend duel, waarbij beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Zodoende was de 1-1 uitslag een goede verhouding van de wedstrijd en kregen beide teams met een punt waar ze recht op hadden.