SV Bolnes laat Heerjansdam in het mes lopen

RIDDERKERK - 22 november was een zaterdag om met veel plezier op terug te kijken. Een gerenommeerde tegenstander, Heerjansdam, kwam op de Bolnesserberg op bezoek en na de oorwassing tegen Oranje Wit wisten de strijders van Bolnes was ze te doen hadden. Geert Meijer had in de opstelling, vergeleken met de laatste wedstrijden, op drie plaatsen veranderingen toegepast. Jordy Godijn voor Stefan vd Meulen, Marleyson Mejia voor Aleph Real Lopez en Rudy Fortes voor Martin Zaalman.

Door Ben Smit

De wedstrijd begon op een manier die we wel gewend zijn bij Bolnes, de tegenstander het balbezit. Hierdoor kreeg Heerjansdam diverse kansen om de score te openen, maar Jordy Godijn heeft goed werk verricht en er voor gezorgd dat we zonder kleerscheuren de rust hebben gehaald. Heerjansdam stuitte steeds op onze keeper, daarbij zag je dat er wel steeds meer beleving kwam in het team. Na een minuut of twintig zag je Bolnes onder de druk uitkomen en ook gevaar kon stichten door gebruik te maken van de snelheid van onze spitsen, Marleyson raakte de paal met zo’n counter. Ronald liep al snel een 1e onterechte gele kaart op. Deze werd in de dertigste minuut gevolgd door een tweede wat betekent een rode kaart. Dan moet je met tien man verder en dat helpt normaal gesproken niet om je zelfvertrouwen te vergroten. Heerjansdam gooide er een spits bij om nog meer druk op onze verdediging te zetten en verwarring te stichten, maar de overgebleven tien man bleven perfect in hun positie lopen zodat Heerjansdam niet echt gevaarlijk kon worden.

De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde met als kanttekening direct een gele kaart voor Marleyson. Je zag wel dat Bolnes meer kansen creëerde door een paar super counters, zo ook in de 67e minuut waar Melvin Zaalman over rechts iedereen er uit liep en een perfecte voorzet losliet op Wesley Strootman maar die miste op 1 meter van de goal. Maar dit gaf wel hoop voor het verloop van de wedstrijd. In de 70e minuut een counter van Bolnes, Melvin Zaalman, werd door Heerjansdam tot een corner gewerkt. Deze corner werd weggewerkt maar kwam voor de voeten van Wesley Strootman die de bal gelijk op zijn pantoffel nam en in de linker benedenhoek de keeper verbaasd achterliet en de 1-0 voor Bolnes scoorde. Natuurlijk probeerde Heerjansdam alles om de score gelijk te trekken, maar je ziet als iedereen meeverdedigd het voor iedere ploeg lastig wordt om te scoren. Ik moet erbij zeggen dat Heerjansdam het spelletje speelde wat ons wel ligt, balbezit en pressing. Hierdoor kan Bolnes maximaal gebruik maken van de snelheid van de spitsen, dit zag je bij onze tweede goal. In de 79e minuut werd Marleyson weggestuurd door Wesley Strootman en rende vanaf zijn eigen helft zo door naar de goal Heerjansdam en schoot de 2-0 binnen. Met nog 11 minuten op de klok gaf dit toch hoop op een goed resultaat. Maar gelijk na de 2-0 volgde de aansluitingstreffer van Heerjansdam en met nog een minuut of 15, inclusief blessuretijd, werd het nog billenknijpen. Maar de tien man in het veld hebben alles gegeven en er voor gezorgd dat deze belangrijk driepunten op de Berg zijn gebleven. Met 10 wedstrijden te hebben gespeeld en 14 punten zitten we aardig koers om handhaving te realiseren.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Brielle.

Opstelling: Jordey Godijn ; Ronald Vrolijk ( 2 x geel ); Roger Lieveld, ( geel );Marleyson Mejia ( geel); Ferry Smit; Rudy Fortes ; Michael Lindberg; Wesley Strootman; Marleyson Mejia ( Kenzo Sanches ); Derrel Lionahr ( Leroy v Varsselveld); Kevin Muanza ( Martin Zaalman ). Melvin Zaalman