Spitsen laten SV Bolnes in de steek

RIDDERKERK - De wedstrijd op de dag na pakjesavond is ons slecht bevallen, deze wedstrijd stond in het teken van het aansluiten bij de middenmoot of aanhaken bij de degradatiekandidaten. Dinteloord 11-8 en SV Bolnes 11-14 punten, dus 9,6 of 3 punten verschil.

Door Ben Smit

SV Bolnes begon niet echt slecht, de bal werd in de ploeg gehouden en met een beetje meer intelligentie en geluk had men over rechts meer kunnen creëren, daar lag de ruimte. Derrel Lionarh, Marleyson Meijja en Michael Lindberg hadden niet het vermogen om van deze mogelijkheden kansen te maken. Daarbij kwam dat onze spits Kevin Muanza geen ene bal kon vasthouden om onze verdediging enige rust te verschaffen, elke bal die door onze verdediging of middenveld werden ingespeeld op de spitsen, kwamen als de brandweer weer terug. Gelukkig zijn er in het elftal van Bolnes verdedigers die zich voor 100 % inzetten en niet verzaken. Wat opvalt, is dat er spelers zijn die denken dat Bolnes niet in het blauw gestreept speelde en alle ballen inleverde bij de tegenstander. Tevens is mij altijd geleerd dat de loper bepaald waar de bal komt en niet de passer. In de eerste helft is er weinig gebeurd aan beide kanten, Dinteloord wat beter dan Bolnes, met een ruststand van, 0-0 konden beide ploegen tevreden zijn.

De tweede helft was andere koek. Dinteloord gooide het tempo omhoog en bracht veel meer strijd ten toneel. Dit resulteerde gelijk in een kans die door Jordy Godijn onschadelijk werd gemaakt. In de 15e minuut eindelijk een goede actie van Kevin Muanza maar zag zijn schot net over gaan. Daarna kwamen de middenvelders en de backs van Dinteloord steeds goed door en overliepen onze aanvallers en middenvelders, hierdoor ontstonden er diverse kansen die tot de 65e minuut nog onschadelijk gemaakt konden worden door onze verdedigers. Maar de goal kon niet lang uitblijven, dit gebeurde in de 70e minuut waar een kopbal niet meer kon worden weggewerkt en belande in het doel achter Jordy Godijn, 1-0 voor Dinteloord. Sporadisch kwam Bolnes er nog uit en bij een corner, waar al onze lange mannen mee zijn, besluit men om een korte corner te nemen. Geen verstandige beslissing bij een achterstand en als alle lange mannen in de zestien van de tegenstander staan. Tevens is er nog nooit wat uitgekomen dus kan je ook niet terugvallen op resultaten uit het verleden. Daarnaast als de aanvallers dan geen zin hebben om om te schakelen dan kan je het schudden. Ook bij de 0-2 waar Bolnes vergat om te schakelen, kon Dinteloord bij de twweede paal de bal intikken. In de laatste vijf minuten maakte de ingevallen Kenzo Sanches nog de 1-2 maar dit kon niets maar aan het verdiende verlies veranderen.

Volgende week komt Nieuw Lekkerland op bezoek, een ploeg die op de tweede plaats staat, dus dat wordt weer geen gemakkelijke wedstrijd.

Opstelling: Jordey Godijn ; Michael Lindberg; Roger Lieveld ( Geel )( Martin Zaalman ), ; Ferry Smit; Rudy Fortes ; Wesley Strootman; Marleyson Mejia ( Geel ); Aleph Real Lopez; Derrel Lionahr; Kevin Muanza ( Kenzo Sanches ), Melvin Zaalman