Slikkerveer wint met 0-1 bij AGE

Sport

RIDDERKERK - Onder slechte weersomstandigheden trapte Slikkerveer af naast het Rotterdamse vliegveld tegen AGE. Een straffe wind in de lengte van het veld, werd al snel gevolgd door flinke regen en na de thee moesten ook de lampen aangezet worden, omdat het al behoorlijk donker was geworden.

Door Arjan 't Jong

In deze ambiance verzamelden zich de supporters op het droge bordes vlakbij de kantine. De spelers maakten er een stevige wedstrijd van, die flink op en neer golfde. In de vierde minuut was de eerste kans voor de thuisploeg, maar het schot van Martina werd goed klem gepakt door Mitchel van der Spoel. In de achtste minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans uit een hoekschop, maar deze werd gemist. Beide teams hadden moeite om de spitsen goed te bereiken. In de 25-ste minuut was er een kopkans voor Casper Gerritse, maar zijn inzet was te zacht om de doelman van AGE te verrassen. Kort daarna was AGE gevaarlijk met een afstandsschot, maar Mitchel van der Spoel stond goed opgesteld. In de 39-ste minuut lanceerde Mike van Dongen Roy Schep in het centrum van de aanval, maar de keeper van AGE was net even wat sneller bij de bal, waardoor deze kans niet kon worden benut. AGE probeerde het nog even met de wind in de rug middels wat afstandsschoten, maar het bleef 0-0 tot aan de rust, waarbij Slikkerveer meer balbezit had gehad, maar niet tot uitgespeelde kansen was gekomen.

In de tweede helft werd het weer slechter, maar de spelers op het veld maakte dat blijkbaar niet uit, want het tempo bleef hoog. In de 53-ste minuut kon de eerste echte kans worden genoteerd. Romano Niamut was vrij aangespeeld op de rand van de zestien, maar zijn schot ging hard naast. Vijf minuten later was het wel raak. Casper Gerritse kreeg de bal in het centrum vanaf de rechterflank prima aangegeven door Hugo A-Tjak. Een eerste schot smoorde nog in de verdediging, maar al liggende wist Gerritse de bal een tweede keer te schieten op doel en dit keer was het wel raak, al zou het ook zomaar Mike van Dongen zijn geweest, die de bal op de doellijn het laatste zetje in de touwen gaf: 0-1. Vanaf dat moment trok Slikkerveer zich terug op eigen helft en kreeg nog wel een aantal goede uitvallen. Zo kopte Ruben Silva Lopez nog uit een vrije trap van Mike van Dongen net langs de verkeerde kant van de paal. Maar het was vooral de verdediging van Slikkerveer met goalie Mitchel van der Spoel, die alle aanvallen van AGE wist tegen te houden. Ondanks de acht minuten blessuretijd bleef het bij deze 0-1 overwinning. Komende zondag speelt Slikkerveer de laatste competitiewedstrijd in deze jaargang thuis op het eigen Reijerpark om 14 uur tegen Excelsior ´20.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Daan Koekebacker, Vincent de Jong, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Richard Clement, Romano Niamut, Casper Gerritse, Hugo A-Tjak en Afendy Roehoeputij (57 – Ruben Silva Lopez).