Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer klimt naar de vijfde plaats op de ranglijst

RIDDERKERK - Met een 3-0 overwinning op Excelsior ´20 beëindigde Slikkerveer de eerste seizoenshelft met een vijfde plaats op de ranglijst. Al in de eerste helft kwam Slikkerveer op het eigen Reijerpark al op een 1-0 voorsprong. Ondanks een numerieke minderheid werd die voorsprong in de slotfase nog slim uitgebouwd naar een 3-0 winst.

Door Arjan ‘t Jong

Het duel tegen Excelsior ´20 werd behouden gestart. Pas na vijf minuten spelen kon een eerste kansje worden genoteerd, maar de kopbal van Ruben Silva Lopez ging over het doel heen. In de dertiende minuut legde Richard Clement aan vanaf zo´n meter of twintig, maar de vrije trap belandde naast het doel. Pas in de 24-ste minuut kregen de Schiedamse bezoekers ook een eerste kans. Uit een hoekschop kon de bal in eerste instantie niet goed worden weggewerkt, waardoor Dwy Kampe en Jeremy van Uunen in de gelegenheid kwamen om op doel te schieten, maar Mitchel van der Spoel redde bekwaam, waarna Van Uunen hoog over het doel schoot uit de rebound. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak in een soortgelijke scrimmige. Richard Clement stond goed opgesteld om de vallende bal tussen een aantal spelers door in de verre hoek te plaatsen: 1-0. Een paar minuten later kreeg Casper Gerritse de kans om de voorsprong te verdubbelen. Een prima bal van achteruit werd goed gecontroleerd meegenomen door Gerritse, die daarmee eerst twee verdedigers uitspeelde. Oog in oog met de keeper schoot hij tegen laatstgenoemde op, waardoor deze kans werd verkeken. In het slot van de eerste helft waren er nog wat kleine kansjes voor de bezoekers, maar Hamza el Azzouti kopte tweemaal over het doel.
In de tweede helft kreeg Ruben Silva Lopez na vijf minuten al een fraaie schotkans, maar de bal werd recht op de keeper af geschoten. In de 54-ste minuut gaf scheidsrechter Straver aan Lopez zijn tweede gele kaart en kon deze zodoende vertrekken met rood. Op weg naar de kleedkamer kreeg hij er nog een rode kaart achteraan van Straver, die daarmee zijn stempel aardig op de wedstrijd drukte. Slikkerveer moest verder in ondertal en deed dat in het resterende verloop van de wedstrijd heel goed. Op het middenveld werd nog eens een tandje bijgezet, waardoor grote kansen voor Excelsior ´20 uitbleven. Een vrije trap op de rand van de zestien in de 68-ste minuut werd door Mitchel van der Spoel keurig over de lat gewerkt. Verder waren de kansen voor Slikkerveer, dat via een snelle overname een aantal keren prima in de aanval kon gaan. In de 72-ste minuut kapte Casper Gerritse zich goed vrij om Romano Niamut alleen voor de keeper te zetten. Het schot op doel ging over de keeper heen, maar helaas ook net voorbij de verre paal naast. In de 83-ste minuut was het goed storen van Mike van Dongen, dat balbezit opleverde. Een pass op Casper Gerritse op de rechterflank werd goed voorgezet, want bij de tweede paal was Ronald Capelle helemaal vrij gelaten. De verdediging van Excelsior ´20 verwachtte een schot op doel, maar Capelle koos voor de in het centrum van de aanval vrij staande Romano Niamut, die beheerst de 2-0 binnen schoot. Drie minuten later was het pleit helemaal beslecht, want Richard Clement werd in de zestien onderuit gehaald. De penalty werd keurig benut door Casper Gerritse, die daarmee de eindstand bepaalde op 3-0. Al met al een prima overwinning voor de ploeg van trainer Richard Mank, die hierdoor op de vijfde plaats op de ranglijst de winterstop ingaat.