Afbeelding

KCR boekt winst en verlies op één dag

Sport

RIDDERKERK - Met maar liefst 29-16 hebben de korfballers van KCR afgelopen zaterdag het Zeeuwse Fortis naar huis gestuurd. Naast deze mooie zege was er ook een domper. Speelster Michelle van Waterschoot raakte ernstig geblesseerd, waardoor het duel liefst drie kwartier stil lag.

Fortis, hard strijdend om weg te komen uit de onderste regionen, hield in het begin nog gelijke tred. Na 4-5 voor de Zeeuwen volgden drie schoten van drie KCR-vrouwen. Na de 7-6 van Fortis maakte KCR voor rust de wedstrijd al af. Er waren maar liefst acht doelpunten van de Akomar Shippingformatie tegenover slechts twee treffers van Fortis.

Na de rust (15-8) sloeg het noodlot toe voor Michelle van Waterschoot. De speelster ging naar de grond en al direct was duidelijk dat het hier een ernstige blessure betrof. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat (naast een ernstige wond) de achillespees was afgescheurd. Na ruim drie kwartier was het een indrukwekkende aftocht de ambulance in.
Bij een 19-11 stand werd de wedstrijd hervat, waarbij KCR met succes probeerde de ellende van zich af te spelen. Vanaf 21-11 bleef de marge tot drie minuten voor tijd steken op tien punten, maar door een productief einde werd het van 26-16 toch nog 29-16. Kelly Slikboer werd met vijf treffers topscorer.
Komende zaterdag wacht de ontmoeting met Vriendenschaar, waarvan KCR vorig de titelstrijd op het veld won. Vanaf 16:50 uur kruisen de nummers 1 en 3 de degens in sporthal De Wielewaal.

Advertenties uit de krant