En weer winst en verlies voor handballers Saturnus’72

RIDDERKERK - Het is op de eerste zondag van het nieuwe jaar niet gelukt de volle winst te pakken door de handballers van Saturnus’72. De dames deden het goed door winst op Atomium’61/2 en daardoor met hen van stuivertje te wisselen op de ranglijst. Helaas lukte dit de mannen niet. Zij hadden in Gemini 3 een slimme tegenstander.

Atomium’61 was zondag in de eerste helft van de dameswedstrijd net iets slimmer dan de gasten uit Ridderkerk. Een oude probleem stak de kop op, verdedigend was het slordig waardoor er fouten gemaakt werden. Het gevolg was het feit dat Saturnus’72 haar fouten te snel wilde herstellen en daardoor dus weer niet secuur was in de afronding. Na de rust (9-8) was dit aanzienlijk beter. Verdedigend zat het nu wel solide dicht terwijl er aanvallend gewacht werd op de juiste momenten. Dit betaalde zich dan ook uit in een prima tweede helft die dan ook met 16-20 werd gewonnen. Trainer Ronald Eckhardt was dan ook tevreden. ,,We trainen wat intensiever waardoor we met kleine stapjes vooruit gaan. We raken na een magere eerste helft niet in paniek waardoor we het in het tweede bedrijf alsnog kunnen rechtzetten”. Eén tegenvaller leverde de wedstrijd wel op. Marieke Euser verstapte zich en moest daardoor uitvallen met een voetblessure. Pas in de loop van deze week wordt duidelijk hoe ernstig de blessure is.

In Zoetermeer speelde de Saturnus’72 mannen best een goede wedstrijd. Het gevoel op een goede afloop was dan ook duidelijk aanwezig bij de Ridderkerkers. Gedurende het eerste bedrijf stond er dan ook telkens een voorsprong van twee of drie treffers op het scorebord. Bij rust was het dan ook 17-19. Opvallend was wel dan het maar niet lukte om het verschil dusdanig groot te maken zodat de thuisploeg de moed op zou geven. Het bleef maar een klein verschil. Ook in het tweede bedrijf wilde het maar niet echt lukken. Toen in de laatste fase er twee keer met een minderheid gespeeld moest worden ging het mis. Scheidsrechter Van Beers had als solo moeite de wedstrijd te blijven volgen. Na afloop waren beide coaches het erover eens dat wedstrijden op eerste klasse niveau geblazen moeten worden door een koppel scheidsrechters. Er ontstond irritatie bij de Ridderkerkers wat het spel niet ten goede kwam. Gemini kwam op gelijke hoogte en haalde in de laatste minuten zelfs de volle winst binnen met 34-30. Onnodig verlies vond coach Hans van der Wiel. ,,Door deze nederlaag staan we weer aan de onderkant van de middenmoot waar we eigenlijk naar boven hadden moeten kijken”.
Zaterdagavond komen de dames en heren van Hercules op bezoek in de Reyerhal. Tegenstanders die in de kopgroep verblijven. Flinke tegenstanders dus.