Puntje voor handballers Saturnus’72

RIDDERKERK - Zaterdagavond was het resultaat met twee teams tegen Hercules maar één puntje. De dames vochten zich, tegen de nummer twee van de competitie, in de slotfase naar een verdiend gelijkspel. Het mannenteam had geen weerwoord op de jarenlange ervaring van tegenstander Hercules en gingen roemloos ten onder.

De dames startte zaterdagavond tegen Hercules prima. Zeker in het eerste kwartier kon de thuisploeg de nummer twee van de ranglijst goed bijbenen. Rond de twaalfde minuut stond er zelfs een 3-2 voorsprong op het scorebord. Vervolgens leek er wat zand in de raderen te komen. Aanvallend zat het even tegen en verdedigend was het ook hoogst ongelukkig. Hercules rukte op naar een 3-8 voorsprong. Toch gaf Saturnus zich niet gewonnen en via twee treffers van Anniek Achterberg kwam de ploeg voor rust toch weer op twee treffers (6-8). Het tweede bedrijf was niet altijd mooi, maar wel spannend. Saturnus vocht voor een mooi resultaat maar zag steeds de gasten een kleine voorsprong behouden. Dan weer was het verschil één treffer, dan weer drie. De thuisploeg kon het verschil net niet wegwerken. Toen de tegenstander drie minuten voor het einde op 11-14 kwam leek het lot bezegeld. De dames zagen dat anders. Ze gooiden er nog een schepje bovenop en in een hectische slotfase, waarbij aan beide kanten enkele tijdstraffen werden uitgeschreven, lukte het om alsnog op 14-14 te komen. Er was zelfs nog een mogelijkheid om de winst te pakken, maar dat had wel even iets te veel van het goede geweest.

De mannen lieten zich tegen het geroutineerde Hercules onnodig makkelijk in de luren leggen. Natuurlijk (!) was de tegenstander beter, maar de manier waarop ze met thuisploeg omgingen was pijnlijk om te zien. Er ontstond als snel een gat (1-7) alvorens Danny Kanters met een prachtig achterwaarts schot iets kon terug doen. Saturnus verdedigde te slap terwijl Hercules ook nog eens op geroutineerde wijze het jonge scheidsrechters koppel Nijhoff en Fengler bespeelde. Even leek het erop dat toch de aansluiting gevonden werd na twee fraaie treffers van Maghdi Ossailli (7-10), maar al gauw bleek dat dit geluk van korte duur was. Ook na de rust (9-17) was Hercules de bovenliggende partij. Het lukte coach Hans van der Wiel niet om het juiste antwoord te vinden op de geslepen tegenstander. Ook nu leverde het matige spel irritaties op, zowel in de eigen ploeg als met de tegenstander. Dit leverde rond de twintigste minuut zelfs twee rode kaarten op. Geert Beijk (H) en Danny Kanters konden de zaal verlaten nadat zij opzichtig tegen elkaar in de fout waren gegaan. De teller stopte zaterdag op 18-32, een verdiende nederlaag. Dit beaamde Van der Wiel ook, “natuurlijk een sterke tegenstander, een ingecalculeerde nederlaag, maar de manier waarop is uiterst vervelend”.
Zondag wacht opnieuw een zware tegenstander. In kwintsheul is Quintus de tegenstander, een ploeg die nog geen enkel punt heeft verspeeld. De dames zijn zondag competitie vrij!