Ten Donck start 2015 met fraaie 25-17 overwinning

RIDDERKERK - Ten Donck ontving zondag 11 januari jl. Aurora uit Haarlem. Aurora is de laatste paar jaar vaker tegenstander geweest en weet het Ten Donck altijd moeilijk te maken. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd nog met 13-13 gelijk gespeeld.

Door Jos Schippers:

Zondagmiddag kende de wedstrijd twee gezichten, in de eerste helft vrij chaotisch, veel slordig balverlies en een scheidsrechter die het er ook niet makkelijker op maakte en erg onduidelijk floot.

Een strafworp welke gemist werd door Leon Scholts, die dit foutje later in de tweede helft overigens goed maakte door twee keer een strafworp te benutten en verder ook goed speelde en hard werkte. Ten Donck coach Latuperissa had al moeten improviseren met de opstelling van de dames en werd ook nu geplaagd door het geblesseerd uitvallen van Chantal Reins halverwege de eerste helft. Ze werd vervangen door Nathalie Verhoef. Aurora kon al met al in de chaotische omstandigheden Ten Donck toch weer verrassend goed bij houden en de rust werd met een gelijke stand van 10-10 bereikt.

Na de teleurstellende eerste helft volgde een wervelende tweede helft, waarin een heel ander Ten Donck uit de kleedkamer kwam. Het tempo werd fors opgeschroefd. Er werd ijzersterk verdedigd en hard gewerkt. De aanval van Aurora werd veelal vroegtijdig onderschept door een sterk collectief van de Van Pelt en Schreijer formatie. Ten Donck nam de regie stevig in handen. Aanvallend werden soms zeer fraaie korte combinaties gevonden en de afstandschoten vielen ineens ook weer lekker binnen. Topschutter René van Bijsterveld, die de hele eerste helft al hard gewerkt had en op zoek was geweest naar doelpunten maar verrassend genoeg niets gescoord had, wist ineens ook weer de korf te vinden en scoorde zelfs zes keer in de tweede helft. Opvallend was ook het wegsturen van trainer/coach Rolf Latuperissa door een slecht leidende scheidsrechter. Latuperissa, altijd de rust zelve en nimmer een onvertogen woord, had nu kennelijk iets opgemerkt en moest prompt de volgepakte tribune op! Aurora kon het tempo van Ten Donck allang niet meer bijhouden en werd op ruime achterstand gezet. Uiteindelijk wist Ten Donck met 25-17 als winnaar naar de douche te gaan.

Scores aan Ten Donckzijde; Maurice Desloover en Leon Scholts beiden 7x, Rene van Bijsterveld 6x, Danley Edixhoven 3x en Yumi Nakano en Nathalie Verhoef beiden 1x. Ten Donck behoudt door deze overwinning haar tweede plaats op de ranglijst.

Volgende week zaterdagavond om 18.15 uur is de volgende uitwedstrijd tegen de studenten van Paal Centraal in Delft.