KCR neemt in tweede helft afstand van Tilburg

Sport

RIDDERKERK - Door een 15-25 zege op Tilburg hebben de korfballers van KCR de koppositie behouden. Opvallend genoeg stond het vijf minuten na de pauze nog gelijk, maar in de tweede helft kreeg de overwinning toch nog gestalte met duidelijke cijfers.

In de eerste minuten was KCR nog niet bij de les, Tilburg wel. Dat resulteerde direct in een 3-0 achterstand. KCR sloot snel aan en zo stond er binnen vijf minuten al een 3-3 stand op de borden. Maar liefst vijf keer werd een Tilburgs doelpunt door KCR beantwoord, voordat Arie van Pelt de eerste voorsprong bracht. De boomlange speler gooide er voor de rust (9-12) al vijf treffers in.

Van de eerste vijf goals na de pauze waren er vier van Tilburgse makelij en zo stond het weer gelijk. Niet voor de eerste keer dit seizoen mengden de KCR-dames zich goed in de scores. Het was Karin Vlasblom die een kleine tien minuten later met twee van haar vijf goals de wedstrijd in het slot gooide. KCR wist in het restant van deel twee de naar schatting veertig meegereisde supporters goed te vermaken. In de laatste minuten zorgden een handvol voor een eindstand van 15-25.
Swift bleef medekoploper door een duidelijke zege van 19-25 bij ODO.

Komende zaterdag speelt KCR thuis tegen ODO, dat in de middenmoot staat. Aanvang is om 17.15 uur in De Fakkel.